En plena temporada de vacances com estem us deixem algunes qüestions i avantatges a tenir en compte a l’hora de viatjar per la Unió Europea.

Targeta Sanitària Europea

La targeta sanitària europea permet accedir a l’atenció sanitària pública durant una estada temporal en qualsevol dels 28 països de la Unió, a més d’Islàndia, Liechtenstein, Noruega i Suïssa. El document es pot demanar a les oficines de la Seguretat Social de cada país (pots accedir al directori de les oficines que hi ha a Espanya aquí) o a través d’Internet. Té una validesa de dos anys i, tot i que no és obligatòria, sí que és recomanable sol·licitar-la per viatjar a la UE. En aquest enllaç trobaràs més informació i podràs sol·licitar la targeta.

Sense rooming i amb la teva música, series i pel·lícules

Estàs enganxat a una sèrie aquest estiu i no pots deixar de veure-la ni per vacances?

No pots viure sense la teva llista d’èxits a “Spotify”? No pateixis, des de l’1 d’abril tots els ciutadans europeuspodem accedir als continguts on-line que comprats des del nostre país, gràcies a la nova legislació aprovada per la Comissió Europea. Un pas més en la construcció d’un mercat únic digital, com l’eliminació dels serveis roomingen telefonia mòbil que et permeten navegar i trucar com si amb les mateixes condicions que si estiguessis a casa en qualsevol país de la UE, Islàndia, Liechtenstein i Noruega.

Coneix les normes de circulació de la UE

Quin és el límit de velocitat a Italià? I a Àustria?  Sipassejo en bici per Amsterdam és obligatori que porti casco? I per Atenes? Gràcies a l’aplicació Viajar al extranjero podràs consultar les principals normes de seguretat viària arreu d’Europa.

Trobareu més informació útil per viatjar per Europa al Portal de la Unió Europea. A més, recordeu els vostres drets quan viatgeu per la UE i el número 112, el número europeu d’urgències gratuït.