Molts dels estudiants que marxaran a fer un Erasmus el curs vinent aprofiten l’estiu per a preparar-se, treballar i estalviar una mica per quan arribin al seu país de destí o per estudiar idiomes, però perquè se’n van d’Erasmus i quines expectatives tenen abans de marxar?

En Rubén Nogales estudia un Grau Superior de Màrqueting i Publicitat a l’Escola Joan XXIII, de Tarragona. Al setembre, se’n va a Irlanda amb una beca Erasmus, a fer pràctiques en una empresa durant dos mesos, tot i que reconeix que no entrava en els seus plans marxar: “fins que a l’Escola Joan XXIII em van plantejar aquesta possibilitat no sabia que podia marxar d’Erasmus. Coneixia el programa en l’àmbit universitari, però pel que fa a pràctiques no sabia que existia”.

Què et va fer decidir?
Sóc bastant impulsiu i em vaig presentar a la selecció, però no esperava ser un dels escollits i quan em vaig assabentar que era a les llistes va ser com una bomba, però aleshores ja no podia fer-me enrere.

Quina ciutat vas triar?
Me’n vaig a Irlanda, a Cork, al setembre, però com que el meu nivell d’anglès no era prou bo, al març vaig decidir anar un mes a Londres a perfeccionar l’idioma. Vaig estar un mes allà i va ser com un assaig per a l’Erasmus, ja que fins aleshores no havia viatjat mai sol i puc dir que ha estat la millor experiència de la meva vida. Ara estic molt tranquil i tinc moltíssimes ganes de marxar d’Erasmus.

Quines expectatives tens per quan marxis al setembre?
Estic intentant no crear-me moltes expectatives, sinó deixar que l’experiència em sorprengui i sigui el més positiva possible. Més que no pas anar a treballar, me’n vaig a viure una experiència, a conèixer gent i descobrir coses noves, una altra manera de veure el món. I ja m’estic plantejant què vindrà després de l’Erasmus.

Què li diries a algú que no està convençut de marxar?
Que no s’ho pensi dues vegades. Si no t’arrisques, no descobriràs coses noves, així que fes-ho i, si cal, ja te’n penediràs després. Si no surt bé, almenys hauràs après un idioma i també valoraràs més el que tens quan tornis.

 

Enguany se celebra el 30è aniversari de les beques Erasmus. Des de l’oficina d’Europe Direct a Tarragona ens unim a la celebració donant veu a aquells joves tarragonins que han viscut l’experiència de ser Erasmus o que estan a punt de viure-la. Si tu també vols explicar-nos la teva experiència com a Erasmus, posa’t en contacte amb Europe Direct Tarragona a través del formulari del nostre web, on també ets pots informar d’aquesta i altres possibilitats europees en l’àmbit de la formació i l’ocupació.

Segueix l’actualitat europea a Tarragona a través del nostre blog, a la nostra pàgina de Facebook i al nostre perfil de Twitter. I si ho prefereixes, ens trobaràs a la plaça Imperial Tàrraco de Tarragona ciutat.