Alumnes de 3r primària Escola Campclar.

L’Oficina Europe Direct Tarragona dóna suport al programa ‘Fer Salut Mola’, impulsat pel Servei de Promoció de la Salut – Salut Escolar de l’Ajuntament de Tarragona per fomentar hàbits saludables entre els escolars de la ciutat. La iniciativa, que promou la dieta mediterrània, va adreçada als infants de 8 i 9 anys, que estan a 3r curs d’Educació Primària. Fins al moment ja hi han participat 225 alumnes de set escoles de Tarragona: Campclar, Ponent, Mediterrani, La Floresta, Riuclar, El Serrallo i La Salle Torreforta.

Tots ells han creat, amb l’ajuda dels seus pares, la recepta d’una amanida saludable després d’una activitat a l’escola en la qual van conèixer la piràmide de l’alimentació i  la importància de la dieta mediterrània. Les receptes havien de complir uns requisits: incloure aliments diferents i de molts colors, així que han incorporat vegetals de fulla verda, verdures i fruites de temporada, de vegades combinats amb llegums i cereals, fruita seca i herbes aromàtiques, entre altres aliments. Tot plegat per aprendre que menjar sa i equilibrat és fonamental per a la nostra salut i benestar.

L’anàlisi de les diferents receptes permet a nens i nenes reflexionar sobre la necessitat de consumir aliments saludables, a base de fibra, vitamines i minerals. A més, durant l’activitat se selecciona una de les receptes que han fet els alumnes i tots participen en la seva elaboració al menjador de l’escola, de manera que tots els participants tasten l’amanida.

Finalment, i per tal de posar en pràctica els coneixements adquirits amb el ‘Fer Salut Mola’, Europe Direct TGN obsequia els alumnes que fan aquesta activitat amb una carmanyola per poder portar a l’escola cada matí el seu esmorzar saludable, incorporant nous aliments a la seva dieta.