La 26a edició del “Dia de neteja de la platja” ha aplegat aquest dijous uns 200 voluntaris, la majoria nens i nenes entre 6 i 14 anys, que s’han reunit a les 9:30 h a la Platja Llarga de Tarragona per convertir-se per un dia en voluntaris ambientals. Aquesta activitat, organitzada per Mare Terra-Fundació Mediterrània, rep el suport de l’oficina d’Europe Direct Tarragona, entre d’altres, i té com a objectiu conscienciar la ciutadania sobre la importància de respectar el mar i les platges.

Els ecologistes del futur

La jornada ja fa tres anys que té com a protagonistes els tarragonins més joves amb la intenció que entenguin ja des de petits la importància de tenir cura de les seves platges i convertir-los en ciutadans i ciutadanes més ecologistes.  Els nens i nenes s’han preparat per recollir deixalles de la sorra, però també han tingut temps d’assistir a una xerrada sobre l’ecosistema al litoral i per què cal mantenir-lo net, fer un taller sobre medi ambient, i fins i tot jugar i gaudir d’un dia a la platja. Al final de la jornada, tots els participants han rebut una medalla d’agraïment per la seva col·laboració.

Fa 26 anys que el ‘Dia de neteja de la platja’ se celebra ininterrompudament i el fet de triar la Platja Llarga respon a un fet concret, ja que es tracta d’una de les platges més concorregudes del litoral tarragoní, que a més conserva un aiguamoll i un cordó de dunes, declarats Hàbitat d’Interès Comunitari protegit per la Unió Europea.