Aquest curs el centre és Escola Ambaixadora del parlament Europeu

Foto: Institut Martí i Franquès de Tarragona©

Hem celebrat el Dia d’Europa amb alumnes de 1r ESO i 2n ESO de l’Institut Martí i Franquès de Tarragona. Per començar hem fet una introducció a la història i funcionament de la UE però avui ens interessava més establir un diàleg per conèixer quines són les seves preocupacions vers Europa. Ha estat molt interessant veure com cada cop els joves estan més familiaritats amb temes com el Green Deal (Pacte Verd Europeu).

Aquesta activitat ha estat organitzada en el marc del programa educatiu “Escoles ambaixadores el Parlament Europeu” que promou la Direcció General de Comunicació d’aquesta institució europea i que té per objectiu estimular el coneixement d’Europa i de la democràcia parlamentària europea entre els joves. Els alumnes i els professors que formen part del programa coneixeran les oportunitats que els ofereix ser ciutadania europea i seran conscients del paper que exerceix el Parlament en el procés decisori europeu.

Al llarg de tot el curs acadèmic, Europe Direct Tarragona ha donat suport al centre i s’han anat fent activitats com una xerrada de la responsable del centre a l’alumnat de 1r i 2n de Batxillerat d’alemany sobre la Unió Europea: història, funcionament i objectius. A més, aquests alumnes també van assistir a una xerrada a càrrec de Joaquim Millán, consultor europeu, que els va parlar dels actuals reptes de la UE.

Moltes gràcies a tots els participants i recorda que pots seguir tota l’actualitat de l’oficina europea a Tarragona a través de les nostres xarxes socials: Facebook, Twitter i Instagram.

Foto: Institut Martí i Franquès de Tarragona©

Foto: Institut Martí i Franquès de Tarragona©

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *