La Comissió Europea ha aprovat dues noves estratègies, una sobre biodiversitat per tornar a posar la naturalesa en les nostres vides i una altra anomenada “Del camp a taula” per recuperar un sistema alimentari just, sa i respectuós amb el medi ambient. En la mateixa línia que el pacte verd europeu, totes dues estratègies es reforcen mútuament. Fan que naturalesa, agricultors, empreses i consumidors treballin conjuntament per aconseguir un futur sostenible i alhora competitiu.

La nova estratègia sobre la biodiversitat aborda els factors clau de la pèrdua de biodiversitat, com ara l’ús insostenible de la terra i del mar. També tracta sobre la sobreexplotació dels recursos naturals, la contaminació o la presència d’espècies exòtiques invasores.

L’estratègia “Del camp a taula” permetrà fer una transició cap a un sistema alimentari sostenible que protegeixi la seguretat alimentària i garanteixi l’accés a dietes sanes i conreades en un planeta sa. A més, pretén ajudar a reduir la petjada ambiental i climàtica del sistema alimentari europeu i millorar la resiliència tot protegint la salut dels ciutadans i garantint alhora els mitjans de subsistència dels operadors econòmics.

El vicepresident executiu de la Comissió Europea responsable del Pacte Verd Europeu, Frans Timmermans ha manifestat que “el canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat són un perill evident i real per a la humanitat. Com a components cabdals del pacte verd europeu, l’estratègia sobre la biodiversitat i l’estratègia “Del camp a taula” aspiren a establir un més bon equilibri entre la naturalesa, els sistemes alimentaris i la biodiversitat, a protegir la salut i el­ benestar dels nostres ciutadans i, alhora, a millorar la competitivitat i la resiliència europees”.

Per la seva banda, la comissària de Salut i Seguretat Alimentària, Stella Kyriakides ha exploicat que “hem de tirar endavant i fer que el sistema alimentari europeu esdevingui un impulsor de la sostenibilitat. L’estratègia «Del camp a taula» ha de suposar un punt i a part pel que fa a la manera com produïm, comprem i consumim els nostres aliments i tot plegat ha de redundar en benefici de la salut dels nostres ciutadans, de les nostres societats i del medi ambient en general. A més, aquesta estratègia ofereix l’oportunitat de conciliar els nostres sistemes alimentaris amb la salut del nostre planeta, garanteix la seguretat alimentària i satisfà el desig dels europeus de disposar d’una alimentació sana, equitativa i ecològica”.

La Comissió convida ara al Parlament Europeu i el Consell a aprovar totes dues estratègies i els seus compromisos.

Podeu trobar més informació aquí

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.