La Comissió Europea ha presentat aquesta setmana els seus objectius per completar la feina engegada pel president Juncker en el seu discurs sobre l’Estat de la Unió del setembre i una sèrie d’iniciatives de cara al futur abans que acabi el seu mandat el 2019.

Resultats concrets: passar de les propostes a la pràctica
«Europa s’està recuperant amb força i hem d’aprofitar aquest nou impuls. Ara la prioritat ha de ser passar de les propostes legislatives a la normativa i a la pràctica. Com abans enllesteixin la seva feina el Parlament Europeu i el Consell, abans collirem els beneficis de tots els nostres esforços», ha declarat el president de la Comissió, Jean-Claude Juncker.

En paraules del vicepresident primer, Frans Timmermans: «El programa de treball de la Comissió garantirà que Europa es pugui concentrar en allò en què l’actuació europea pugui tenir més valor afegit. La Unió Europea no serà jutjada pel nombre de directives i reglaments que puguem aprovar, sinó pels resultats concrets que les nostres polítiques oferiran a ciutadans i empreses».

La Comissió vol oferir resultats i per això recupera 66 propostes prioritàries que estan pendents i que han estat presentades en els últims dos anys, perquè puguin ser ràpidament aprovades pel Parlament i pel Consell.

Una Europa més unida i més forta més enllà del 2025
D’altra banda, el programa de treball presentat inclou vint-i-sis noves iniciatives, tant mesures legislatives específiques en àmbits polítics prioritaris, com altres actuacions amb molta més perspectiva de futur de cara al 2025 i encara més enllà.

La Comissió continuarà treballant en iniciatives per impulsar l’ocupació, el creixement i la inversió, per enllestir el mercat únic digital, la unió energètica, la unió de mercats de capitals, la unió econòmica i monetària i la unió bancària. A més, una iniciativa sobre la fiscalitat de l’economia digital, un paquet de mesures sobre justícia social i una proposta per millorar la cadena alimentària a la UE contribuiran a fer el mercat interior més just, amb una base industrial enfortida. També es proposa l’adopció de més mesures per completar la unió de la seguretat (per exemple, en la lluita contra el terrorisme), per afrontar l’enorme pressió migratòria i millorar el mecanisme de protecció civil de la Unió.

A partir del 30 del mes de març del 2019, la Unió Europea passarà a tenir vint-i-set estats membres i, per tant, és el moment de donar forma a una Europa més unida, més forta i més democràtica, va concloure Juncker tant al debat del setembre com ara, a la presentació de les prioritats de la Comissió.