Els Premis Europeus del Patrimoni / Premis Europa Nostra 2021 ja estan oberts per a presentació de candidatures!

Una oportunitat d’or pels projectes més inspiradors d’Europa! Perque arquitectes, artesans, experts en patrimoni cultural, professionals, voluntaris, institucions públiques i privades, i comunitats locals siguin reconeguts per la seva tasca i les seves fites.

Aquests premis anuals, que són el màxim referen europeu en l’àmbit del patrimoni cultural, tenen com a objectiu identificar i promoure les millors pràctiques de conservació i millora del patrimoni cultural tangible i intangible. Així com, estimular l’intercanvi transfronterer de coneixement, conscienciar als ciutadans sobre el valor del patrimoni cultural, i fomentar noves iniciatives a partir de l’experiència.

Els Premis reconeixen els projectes de conservació destacats, la recerca innovadora, la llarga dedicació al patrimoni per part dels professionals i voluntaris, i les iniciatives excepcionals en matèria de sensibilització, formació i educació.

En 2021, es premiaran un total de 30 projectes patrimonials a tota Europa. Dels quals 4 rebran un premi de 10.00. euros. A més, un dels guanyadors rebrà també el Premi d’Elecció Pública que s’escollirà mitjançant votació en línia i que coordinarà Europa Nostra; la Veu Europea de la Societat Civil compromesa amb el Patrimoni Europeu.

Entre les candidatures presentades, també es concediran dos Premis Especials ILUCIDARE per l’excel·lència en la innovació impulsada pel patrimoni i les relacions internacionals. Un reconeixement que compta amb el suport del programa de Recerca i Innovació Horitzó 2020 de la Unió Horitzó 2020 de la Unió Europea.

Els Premis Europeus del Patrimoni / Premis Europa Nostra es van posar en marxa l’any 2002 gestionats per Europa Nostra, compten amb el suport del programa Europa Creativa de la Unió Europea. Des d’aleshores han brindat grans oportunitats als guanyadors, com una major exposició internacional e nacional, un major nombre de visitants i accés a finançament addicional.

Formulari d’inscripció i més informació: www.europeanheritageawards.eu