La plataforma Filmin ha llençat el projecte “The Filmin Times”, una aplicació web que vincula el cinema amb la història contemporània europea. Filmin és una plataforma de cinema en línia que ofereix majoritàriament cinema d’autor, independent, però també alguns títols de cinema comercial, en streaming, de forma legal. El servei té una versió especial en català anomenada FilminCAT que ofereix tots els continguts així com la interfície en català.

Amb el suport d’Europa Creativa Media, i desenvolupada per l’estudi de disseny de Barcelona Toormix, “The Filmin Times” proposa una nova manera d’aproximar-se la nostra història recent, i d’explorar el catàleg de pel·lícules i sèries de Filmin, tot recorrent els esdeveniments polítics i socials més rellevants dels últims dos segles. Es tracta d’un projecte didàctic i de divulgació amb el qual els espectadors podran entendre millor la història contemporània d’Europa.

“The Filmin Times” adquireix l’aparença de l’edició digital d’un diari, i s’organitza en diferents categories a través de les quals l’usuari podrà navegar per l’aplicació: Efemèrides destacades, Esdeveniments, TImeline i Personatges.

L’estrena online més destacada, per primera vegada a l’Estat espanyol, és la de “Shoah”, de Claude Lanzmann, una pel·lícula de prop de 10 hores de durada, considerada per molts l’obra cinematogràfica més rellevant sobre l’Holocaust i un dels millors documentals de la història de cinema.