Quins són els reptes més urgents de la Unió Europea i quina és la visió de futur dels nostres representants polítics a Estrasburg?

Seguiu aquí en directe el discurs sobre l’estat de la Unió

#SOTEU 2016

Avui dimecres 14 de setembre, a partir de les 9 del matí, els ciutadans europeus tenim l’oportunitat de seguir en directe el debat sobre l’estat de la Unió, una cita anual que obre el curs polític a Europa des de fa sis anys. Així, el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, es dirigirà als europarlamentaris per exposar-los la situació europea i fer balanç de la gestió de l’executiu comunitari el darrer any, repassant els avenços del programa de govern establert al novembre del 2014, quan va prendre possessió del càrrec de president (les deu prioritats Junker). Per endavant, també, els reptes més importants que la UE en aquests moments: política migratòria, creixement econòmic i recuperació de la inversió, i quin és el futur d’Europa després del resultat del Brèxit.

Després de la intervenció del president de la Comissió, intervindran els líders dels vuit grups polítics amb representació al Parlament Europeu i altres eurodiputats, en un debat que es preveu que s’allargui fins al voltant de les 12 del migdia, un cop Junker doni resposta a les preguntes i intervencions dels membres de l’eurocambra.

#SOTEU a les xarxes socials

El debat sobre l’estat de la Unió que es pot seguir a les xarxes socials amb l’etiqueta #SOTEU, per les seves sigles en anglès. També, per primera vegada, serà retransmès en directe en català pel Canal 3/24 de Televisió de Catalunya, gràcies a  la col·laboració de les institucions europees a Barcelona, que també organitzen un esmorzar-debat a l’Aula Europa de la capital catalana per seguir aquesta retransmissió. Així, un cop acabi el discurs, promouran el debat amb diversos ponents: Kolja Bienert, president d’Horitzó EuropaXavier Ferrer, president del Consell Català del Moviment EuropeuEsther Gabarró de Sexy Europe; Ferran Tarradellas, director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona; i Pere Almeda, membre de la Fundació Catalunya Europa. El debat serà moderat per: Jaume Ríos, president de deba-t.org.

I com és habitual, la retransmissió del debat al Parlament Europeu estarà disponible pel canal audiovisual de notícies de la Comissió.

I a la pàgina web sobre l’estat de la Unió de la Comissió Europea.

Seguiu-nos a twitter i facebook.