Programa de la III Jornada d’Emprenedoria Social.

Europe Direct Tarragona participa el pròxim dimecres 13 de desembre a la III Jornada d’Emprenedoria Social, organitzada anualment per Universitat Rovira i Virgili (URV) a través de la Càtedra d’Emprenedoria i Creació d’Empreses (xarxa URV Emprèn), plataforma que coordina les actuacions d’emprenedoria al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Entre aquestes activitats hi ha la jornada anual, aquest any dedicada a l’economia col·laborativa, amb ponències i taules rodones per fomentar l’esperit emprenedor i la generació de noves iniciatives en diferents àmbits del nostre territori.

Tot i que el concepte d’”economia col·laborativa” en si mateix no és gaire conegut, sí que ho són cada vegada més iniciatives que s’emmarquen en aquest tipus de relació, en tots els sectors econòmics, algunes d’elles molt populars, com Verkami (per finançament de projectes) o Wallapop (venda d’articles de segona mà). La jornada de URV Emprèn vol donar a conèixer experiències i institucions implicades en aquest model econòmic alternatiu, entre elles la pròpia Unió Europea.

L’economia col·laborativa, dins a l’agenda Europea
En aquesta jornada, i sota el títol Una Agenda Europea per a l’economia col·laborativa, la responsable de l’oficina d’Informació Europe Direct Tarragona, Marta Domènech, explicarà el paper que juga aquest model productiu en la política de Brussel·les. I és que la UE ja ha manifestat que l’economia col·laborativa, com a emprenedoria social, forma part de l’agenda Europea i ha demanat als països comunitaris que busquin encaix legal per a plataformes com aquestes, ja que són una oportunitat.

A més del paper d’Europa, la trobada també oferirà una ponència per conèixer l’opinió i l’experiència d’Albert Cañigueral, fundador i editor de ConsumoColaborativo.com i connector d’OuiShare a Barcelona, i una taula rodona de bones pràctiques. En aquesta taula de debat hi participaran Ricard Espelt, investigador de cooperativisme de la plataforma a l’Internet Interdisciplinary Institute de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i membre de Katuma, cooperativa que promou el consum agroecològic de proximitat; Marcel Abbad, director de la Fundació Oportunitas, primera institució microfinancera de l’Estat; i Laura Pelay, vicepresidenta del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya (CTESC).

La inauguració de la IOII Jornada d’Emprenedoria Social, que es farà a la sala de graus de la Facultat d’Economia i Empresa de la URV,  a Reus, anirà a càrrec d’Antonio Terceño, degà d’aquesta facultat; Pere Segarra, director Càtedra URV d’Emprenedoria i Creació d’Empreses; i Josep Miquel Segura, president de l’Assemblea de Creu Roja Reus.

Consulta el programa aquí.

Les inscripcions es poden fer en aquest enllaç.