El curs l’organitza l’Observatori de la Igualtat d ela URV i la xarxa G-NET.

Europe Direct Tarragona dóna suport al curs que s’imparteix avui i el dimecres 14 de febrer a la Universitat Rovira i Virgili (URV) sobre la igualtat de gènere. Amb el títol “Educant per la igualtat: per una ciutadania europea del segle XXI”, el curs va dirigit a professors de secundària i cicle superior de primària i té com a objectiu ajudar als professionals de l’educació a l’elaboració de materials per introduir la perspectiva de gènere en la docència. Aquestes jornades estan organitzades l’Observatori de la Igualtat de la URV i la xarxa G-NET: Equality Training Network, i finançat pel Programa Erasmus+ de la Unió Europea (UE), dins de les Activitats Jean Monnet.

En la primera de les sessions s’ha parlat del marc legal i les iniciatives polítiques a favor de la igualtat entre homes i dones en l’àmbit de l’educació. També serveix per conèixer les principals estratègies de la UE i altres institucions internacionals en aquest tema, i per analitzar la situació de desigualtat a partir d’estadístiques i indicadors de diferents organismes. L’objectiu és que els docents es familiaritzin amb les dades i els indicadors, la qual cosa els permet conèixer de primera mà com s’està integrant la perspectiva de gènere en l’àmbit educatiu i així incorporar en el seu dia a dia elements per fer efectiva la igualtat de gènere a les seves aules.

 

Una xarxa universitària sobre Integració Europea i Gènere

La segona jornada tindrà lloc a la Sala de Juntes del Campus Catalunya, el 14 de febrer, i servirà per presentar el projecte “G-Net: Equality Training Network, una xarxa d’universitats d’Amèrica Llatina i Europa que imparteixen cursos sobre Integració Europea i Gènere, i que han elaborat materials per introduir la perspectiva de gènere en la docència i en els treballs de recerca de batxillerat i cicles formatius. També es presentaran experiències de centres que estan desenvolupant iniciatives per treballar des de la coeducació i a favor de la igualtat entre homes i dones a les aules.

Tot plegat, es tracta d’oferir eines i recursos al professorat per impulsar-los a treballar amb l’alumnat la igualtat entre homes i dones com a element constitutiu de la identitat europea. Imparteixen el curs la Dra. Imma Pastor, professora de Sociologia de la URV; la Dra. Laura Román, professora de Dret de la URV; la Dra. Neus Oliveras, professora de Dret de la URV; i la Dra. Teresa Torres, professora de Gestió d’Empreses de la URV. L’activitat està reconeguda pel Departament d’Ensenyament amb una certificació de 20 hores en modalitat semipresencial: 6 hores presencials i 14 no presencials.

 

La UE aposta per l’excel·lència en l’educació

Aquest curs és finançat pel Programa Erasmus+ de la Unió Europea, dins del que s’anomenen mòduls Jean Monnet. La Unió Europea va iniciar el Programa Jean Monnet, anomenat així en honor a qui es considera el Pare d’Europa, l’any 1989, amb l’objectiu d’oferir cursos sobre qüestions específiques de la UE i promoure l’excel·lència en l’ensenyament. Actualment és present en 72 països, on més de 700 universitats ofereixen aquests cursos com a part de la seva oferta acadèmica. En el cas de la URV, des d’aquest curs s’imparteix una formació sobre polítiques de la UE per combatre la pobresa, que s’allargarà fins al curs 2019-2020 amb el suport de la Comissió Europea.

Descarrega el programa complert del curs en aquest enllaç.