Congrés Guerra Civil URVTarragona acull des d’aquest dimarts i fins dissabte el congrés ’80è aniversari de la Guerra Civil espanyola’, organitzat pel Centre d’Estudis sobre Conflictes Socials (CECOS) i la Universitat Rovira i Virgili (URV), i amb el suport de l’oficina d’Europe Direct Tarragona.

De fet, des de la UE es fomenta la participació directa dels ciutadans en la comunitat europea, a la vegada que es promou el diàleg entre les institucions, les organitzacions de la societat civil i els municipis. Així, programes com l’Europe for Citizens dediquen espais a la memòria europea per no oblidar mai les guerres que hi han tingut lloc ni totes les persones que van patir els horrors d’aquests conflictes.

Congrés Guerra Civil URVEn aquest congrés es vol trencar amb la imatge tradicional d’enfrontament i violència que la guerra civil genera i plantejar una oportunitat a una esperança de pau i convivència per a una societat que encara segueix preguntant-se com va ser possible aquest conflicte civil que va fracturar el país amb conseqüències que encara perduren. Precisament, l’objectiu és ajudar a comprendre a través de l’anàlisi d’aquestes conseqüències des de diferents camps del coneixement i alhora contribuir al disseny d’una societat més lliure i justa.

En concret, Europe Direct Tarragona col·labora amb el congrés amb l’exposició fotogràfica “Desenterrando el pasado. Fotografías a pie de fosa”, que es pot veure a l’Antiga Audiència de Tarragona, i amb un cinefòrum que es fa al Campus Catalunya de la URV, en què es projectaran pel·lícules relacionades amb la Guerra Civil.

Congrés Guerra Civil URV exposició

En aquest enllaç podeu consultar tot el programa del congrés ’80è aniversari de la Guerra Civil espanyola’.

Per a més informació, visiteu el web d’Europe Direct TGN. A més, seguiu la seva actualitat al blog Directe a Europa o a les xarxes socials: a facebook a la pàgina Europe Direct Tarragona i a twitter com a @EuropeDirectTGN.