Cartell exposició 30 anys a EuropaEl Centre Tarraconense – El Seminari de Tarragona acollirà, fins al pròxim 14 de desembre, l’exposició Ara fa 30 anys: Un espai de reflexió, que s’ha preparat amb motiu del 30è aniversari de l’entrada d’Espanya a la Unió Europea.

La mostra reflexiona sobre què ha representat la integració europea per a Catalunya i Catalunya per a l’Europa comunitària, i a la vegada planteja la qüestió de què significa avui ser ciutadans de la Unió Europea.

Debat europeu

Amb motiu de la inauguració de l’exposició, dilluns dia 21 de novembre a les 11 del matí se celebrarà un debat que porta per títol “Ara fa 30 anys: cap a on anem?”, amb la participació de Ferran Tarradellas, director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Fernando Guirao, professor de la UPF i comissari de l’exposició i Joaquim Millán, secretari general del CCME.

UE: passat, present i futur

Aquest 2016 s’ha celebrat el 30è aniversari de l’entrada d’Espanya a la Unió Europea. Trenta anys en què l’objectiu ha estat aconseguir el benestar i el progrés dels ciutadans pel que fa a l’educació, la innovació, el medi ambient o la política monetària. I tot plegat, amb la mirada posada en el futur amb les prioritats del president Juncker i la cerca d’una nova embranzida d’Europa.

Formar part de la UE vol dir formar part d’un projecte polític que ha aconseguit convertir un camp de batalla en un espai de pau, democràcia i llibertat. Ara, però, aquest projecte es troba en una situació complicada, on caldrà veure quins són els reptes de futur.

Per a més informació sobre els 30 anys d’Espanya a la UE, podeu consultar l’apartat 30 anys a Europa de la nostra pàgina web.