Un podcast sobre què fa la UE en la lluita contra la Covid-19 i com està afectant la pandèmia al programa Erasmus+ ha estrenat un nou espai informatiu: #MasEuropa, promogut per l’Oficina del Parlament Europeu i la Representació de la Comissió Europea a Barcelona.
 
Es tracta d’un podcast que cada divendres, fins a finals d’any, es publicarà a diverses plataformes i també se cedirà als mitjans interessats. L’objectiu és apropar la realitat europea als ciutadans i abordar diferents temes amb entrevistes a testimonis locals.

En aquest primer podcast, hi intervenen Alfonso Valencia, director del departament de Ciències de la Vida del Centre de Supercomputació de Barcelona, per parlar del projecte Excalate4covid; i a Marta Esteller, responsable de l’Oficina de Relacions Internacionals de la Universitat Blanquerna.
En les properes emissions es tractaran temes com la prohibició dels plàstics d’un sol ús a partir del 2021, els drets dels passatgers i com fer reclamacions, viatjar amb mascotes per la UE, el malbaratament d’aliments i agricultura ecològica, les denominacions d’origen protegit (DOP), l’energia i neutralitat climàtica, els projectes culturals europeus o com és la feina d’un/a intèrpret a les institucions europees.

Segon episodi: L’adéu als plàstics d’un sol ús i els intèrprets de la UE

Tercer episodi: Els drets dels passatgers en època de COVID i viatjar amb animals

Quart episodi: El malbaratament alimentari i les denominacions d’origen

Cinquè episodi: El canvi climàtic i la biodiversitat

Sisè episodi: Cos euroeu de solidaritat i pràctiques a les institucions europees

Setè episodi: Què fa la UE per promoure els continguts audiovisuals europeus?

Vuitè episodi: La targeta sanitària europea i el telèfon d’emergències

Novè episodi: La Llei Bosman al futbol