Els Premis #BeActive són l’element central de la Setmana Europea de l’Esport anual i estan destinats a recolzar aquells que han impulsat amb èxit l’esport i l’activitat física a tot Europa.
Des del 2015, aquests guardons han reconegut i celebrat iniciatives notables en tots els àmbits, especialment en l’àmbit local, per fomentar la participació en l’esport i l’activitat física, encoratjant a la gent a mantenir-se actius.
Els Premis #BeActive2024 contribueixen a la iniciativa HealthyLifeStyle4All i a la promoció de l’esport sostenible i ecològic.
Els projectes guanyadors poden centrar-se en entorns educatius, llocs de treball i membres de comunitats locals, també poden fomentar els llaços intergeneracionals a través de l’esport i l’activitat física.
A més de reconèixer organitzacions específiques, els premis també donen suport a la difusió d’idees innovadores i bones pràctiques arreu d’Europa. El pressupost total del premi és de 60.000 euros, amb 10.000 € per al guanyador de cada una de les quatre categories i 2.500 € per als segons i tercers classificats.
Categories:
  • Premi #BeActive Educació: Reconeix les iniciatives que promouen l’activitat física entre els nens fora de l’horari escolar convencional. També pot incloure altres activitats com dies de classe centrats en l’esport, activitats extraescolars, etc.
  • Premi #BeActive Lloc de Treball: Celebra les pràctiques laborals que fomenten l’activitat física entre els treballadors.
  • Premi #BeActive Heroi Local: Destaca els èxits individuals en motivar constantment la participació en l’esport i l’activitat física en la seva comunitat local.
  • Premi #BeActive Intergeneracional: Reconeix els projectes que promouen l’esport entre diferents generacions, promocionant la salut i el benestar per a tothom.
 
* La data límit de participació en totes les categories és el 22/05/2024