La Direcció General de Comunicació del Parlament Europeu organitza, per desè any consecutiu, el programa educatiu Escoles Ambaixadores del Parlament Europeu (EPAS), destinat a alumnes de centres d’ensenyament secundari, de formació professional i d’educació especial (4t d’ESO, 1r i 2n de Batxillerat, FP). El programa té com a objectiu estimular el coneixement d’Europa i de la democràcia parlamentària europea entre els joves, proporcionant-los un coneixement actiu de la Unió Europea, i del Parlament Europeu en particular. No es tracta només d’ensenyar dades sobre la Unió Europea, sinó també de donar-los l’oportunitat d’experimentar la ciutadania europea.

 

Més detalls a la web d’Escoles Ambaixadores del Parlament Europeu » https://escuelasembajadoras.eu/

 

Els centres que participin en el programa es comprometen a:

  1. Assisitir a una formació obligatòria a Madrid (despeses cobertes pel Parlament Europeu) que se celebrarà a principis del curs 2024-25.
  2. Mantenir un Infopoint sobre el Parlament Europeu actualitzat al seu centre educatiu en un lloc visible.
  3. Treballar amb materials didàctics proporcionats pel Parlament Europeu.
  4. Realitzar activitats al llarg del curs relacionades amb la Unió Europea.
  5. Celebrar el Dia d’Europa, 9 de maig, al seu centre. Als EDICs us demanem per favor que compartiu i animeu els centres educatius de la vostra regió a presentar-se a la convocatòria.

 

En aquest formulari es registraran tots els centres escolars que vulguin presentar-se al programa. Els centres que ara mateix siguin Escoles Ambaixadores no necessiten inscriure’s per aquesta via. Els centres que ja hagin estat Escoles Ambaixadores i hagin abandonat o completat el programa no poden tornar a inscriure’s. Entre els centres que es registrin es realitzarà un procés de selecció amb una doble avaluació de les sol·licituds enviades, per la qual cosa us preguem que aquestes siguin el més detallades i concretes possible. Per a seleccionar els centres es tindran en compte la motivació, els recursos que es destinaran al programa, les activitats fetes sobre Europa, l’equilibri geogràfic, el tipus i entorn de centre, buscant un equilibri entre comunitats autònomes, zones urbanes i zones rurals. El nombre de places cada any és molt limitat.

 

La data límit de lliurament serà el 16 de maig de 2024 a les 23:59. Si us plau, no ompliu el formulari exclusivament en majúscules. Es requeriran les següents dades: dades del centre, dades de la persona coordinadora, motivació de l’equip del centre i experiència europea del centre.

 

Accés al formulari d’inscripció: https://forms.gle/V6mkgwEAVGz6L7uM6