Les representacions de les institucions europees i el consolat de Suècia a Barcelona organitzen el divendres 20 de gener a les 12h00 un acte de presentació de les prioritats de la presidència sueca del Consell de la UE amb l’ambaixador del Regne de Suècia a Espanya, Excm. Sr. Teppo Tauriainen. Aforament limitat, imprescindible inscripció prèvia.

La presentació de les prioritats, a càrrec de l’ambaixador del Regne de Suècia a Espanya, anirà seguida d’un diàleg amb la periodista de la secció d’Internacional del Diari Ara i excorresponsal al país escandinau Núria Vila Masclans.

La trobada tindrà lloc a l’Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona, de les 12h00 a les 13h15. Clausurarà l’acte la delegada del Govern a Catalunya, Excma. Sra. Maria Eugènia Gay Rosell.

L’aforament de l’acte és limitat i per aquest motiu és imprescindible la inscripció prèvia a http://eptwitter.eu/Suecia2023.

Presidència sueca del Consell de la UE

 Durant el primer semestre de 2023, Suècia assumeix la presidència rotatòria del Consell de la UE, completant el programa del Trio de Presidències, juntament amb França i Txèquia, pel període comprès entre l’1 de gener de 2022 i el 30 de juny de 2023.

En la que serà la seva tercera Presidència, en línies generals Suècia s’ha marcat com a prioritats “garantir la seguretat dels ciutadans i reforçar el paper de la UE al món, acabar amb la delinqüència organitzada, accelerar la transició verda, reforçar la competitivitat per a les ocupacions del futur i salvaguardar els valors fonamentals”.

Suècia serà rellevada a la presidència del Consell de la UE per Espanya, l’1 de juliol de 2023.