El Parlament Europeu va arrancar ahir el curs polític amb el ja tradicional discurs del SOTEU, sobre l’Estat de la Unió Europea, per les seves sigles en anglès. La presidenta de la Comissió, Ursula von der Leyen, va repassar la feina feta el darrer any, marcat per la crisi de la COVID-19, tot anunciant noves iniciatives europees. Entre aquestes, les prioritats són fer front al canvi climàtic, les amenaces per a la salut, el racisme i la migració.

Segons Von der Leyen, la Unió Europea impulsarà mesures com el salari mínim europeu i proposarà incrementar l’objectiu de reduir les emissions de cara a l’any 2030, rebaixant almenys en un 55% les emissions respecte l’any 1990, amb la vista posada a convertir l’eurozona en un continent neutral de cara al 2050, i consolidant la UE com una economia digital. També va anunciar que la setmana vinent es presentarà un nou Pacte Europeu sobre la Migració: “Cada any al voltant de dos milions de persones i 140.000 refugiats vénen a Europa” i, en aquest sentit, “salvar vides al mar no és una opció”, va dir.

Tal com va destacar el president del Parlament, David Sassoli, “Necessitem més Europa, una Europa diferent, més justa i més sensible a les necessitats de tots els ciutadans europeus”.

Més informació aquí i a les xarxes socials sota l’etiqueta #SOTEU.