La presidenta Vor der Leyen va comparèixer ahir davant del Parlament Europeu i va fer balanç de l’últim any i va expressar els objectius per l’any vinent. Aquests van ser alguns dels titulars que ens ha deixat:

La primera dama d’Ucraïna, Olena Zelenska és avui aquí amb nosaltres. El sector financer de Rússia està en estat crític. La indústria russa està en ruïnes. És el preu del rastre de mort i destrucció de Putin.

A la nostra economia social de mercat, els beneficis són positius. Però les empreses que produeixen electricitat a baix cost estan obtenint uns ingressos amb què ni tan sols somiaven. Proposem limitar aquests ingressos per canalitzar-los cap a llars vulnerables.

L’hidrogen pot marcar un abans i un després per a Europa. Hem de passar del nínxol de mercat al mercat massiu. Crearem un nou Banc Europeu de l’Hidrogen. 3.000 milions d’euros d’inversió per ajudar a construir el futur mercat d’aquesta energia.

Els incendis forestals són cada cop més freqüents i intensos. Europa necessita més capacitat de resposta. El proper any duplicarem la nostra capacitat d’extinció d’incendis comprant 10 avions amfibis lleugers i 3 helicòpters addicionals per a la nostra flota.

Ja s’han desemborsat 100.000 milions d’euros de #NextGenerationEU als països de la UE per invertir en feines sostenibles i en creixement. Això vol dir que hi ha 700.000 milions d’euros que encara no han aterrat a la nostra economia.

La desocupació està en mínims històrics, però les vacants de feina estan en màxims. Ens cal centrar les inversions en l’educació professional i la millora de les capacitats. Proposarem que el 2023 sigui l’Any Europeu de les Habilitats.

Europa ja ha escoltat la veu dels ciutadans durant la Conferència sobre el Futur d’Europa. Ara toca actuar.

 

#SOTEU

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *