Pel·lícules com Alcarràs, El triángulo de la tristeza, Burning Days, Close i Will-O’-The-Wisp es podran veure gratuïtament als Serveis Territorials del Departament de Cultura de la Generalitat

Aquest és el segon any consecutiu que Tarragona gaudeix de les projeccions de les pel·lícules finalistes a obtenir el premi del públic del certamen de Cinema Europeu Lux. L’objectiu és que els tarragonins i les tarragonines, d’igual manera com ho faran altres ciutadans europeus, puguin valorar-les.

La proposta forma part dels actes que anualment organitza el Centre d’Informació Europe Direct Tarragona per apropar Europa a la ciutadania, i permetre la participació i la reflexió també a través de la cultura. Aquesta segona edició és possible gràcies a la col·laboració dels SSTT de Cultura de la Generalitat a Tarragona.

El cicle de cinema arrencarà el dilluns 17 d’abril, amb El triángulo de la tristeza (Suècia, 2022), una comèdia satírica d’humor negre al voltant de la discriminació per raó de sexe i raça, estrenada al Festival de Cinema de Canes i guardonada amb la Palma d’Or. Està escrita i dirigida per Ruben Östlund i protagonitzada per Harris Dickinson, Charlbi Dean i Woody Harrelson.

Dimarts, excepcionalment a les 17h, es projectarà Close, una pel·lícula dramàtica, coproducció belga-neerlandesa-francesa sobre la descoberta de la sexualitat LGTBIQ i l’assetjament escolar dirigida per Lukas Dhont, amb guió de Dhont i Angelo Tijssens. El repartiment compta amb Eden Dambrine, Gustav de Waele, Émilie Dequenne i Léa Drucker. Ha guanyat el Gran Premi del Jurat a la secció oficial del Festival de Canes 2022, amb nominació a la Palma d’Or i a la Queer Palm. Nominada com a Millor Pel·lícula en llengua no anglesa en la 95a edició dels Premis Oscar.

L’endemà tindrà lloc el film Burning Days (Turquía 2022), una pel·lícula de cooproducció turca-francesa-alemanya, un retrat del populisme, de la homofòbia i la intolerància a Turquia. Escrita i dirigida per Emin Alper.

Dijous es podrà veure Will-O’-The Wisp (Portugal, 2022). És una comèdia romàntica musical al voltant de la lluita contra el canvi climàtic, dirigida per João Pedro Rodrigues i protagonitzada per Mauro Costa.

Finalment, serà Alcarràs la pel·lícula que divendres a les 19 h tancarà el cicle de cinema. Alcarràs és una pel·lícula d’autor dramàtica de coproducció internacional dirigida per Carla Simón al voltant del progrés de la industrialització front a l’agricultura i de la desaparició progressiva de l’estil de vida rural.

La projecció de totes les pel·lícules es farà en VOSE i es podran veure als Serveis Territorials del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya gratuïtament, carrer Major 14. Excepte dimarts, les sessions començaran a les 19h. Accés limitat a l’aforament de l’espai.

El Centre d’Informació Europe Direct Tarragona és el punt d’informació i assessorament que l’Ajuntament de Tarragona té a disposició de la ciutadania des de fa 14 anys per tot allò que està relacionat amb la Unió Europea: consultes sobre les polítiques, els programes i les prioritats de la UE.