DiscoverEU és una acció del programa Erasmus+ que us ofereix l’oportunitat de descobrir Europa a través d’experiències d’aprenentatge.  

Desplaçant-vos principalment amb tren (hi ha excepcions per a les persones que viuen a illes o a zones remotes), descobrireu els impressionants paisatges d’Europa i la seva gran varietat de pobles i ciutats. Podeu presentar la vostra candidatura a les dues edicions que s’organitzen cada any. Les candidatures seleccionades obtenen un bo de viatge. 

Com a resident de 18 anys d’edat a la Unió Europea o a un tercer país associat al programa Erasmus+, és a dir, Islàndia, Liechtenstein, Macedònia del Nord, Noruega, Sèrbia o Turquia, DiscoverEU us ofereix l’oportunitat de participar en una experiència de viatge que us permetrà explorar la diversitat d’Europa, conèixer-ne el patrimoni cultural i la història i posar-vos en contacte amb persones de tot el continent. A més, gràcies a DiscoverEU, podeu desenvolupar habilitats per a la vida que us seran de gran utilitat en el futur, com ara la independència, la confiança i l’obertura a altres cultures.  

Els participants seleccionats rebran una Targeta Europea de la Joventut de DiscoverEU que us permetrà obtenir descomptes en visites culturals, activitats d’aprenentatge, activitats esportives, transport local, allotjament, menjar, etc.   

Des de la primera edició de DiscoverEU, el juny de 2018, més de 200.000 joves han aconseguit un bo de viatge. La propera ronda de candidatures tindrà lloc des del dimecres 15 de març del 2023 a les 12.00 (migdia, hora de Brussel·les) fins el dimecres 29 de març del 2023 a les 12.00 (migdia, hora de Brussel·les).  

Per a ser elegible cal: 

  • haver nascut entre l’1 de juliol de 2004 i el 30 de juny de 2005 (tots dos inclusivament), 
  • emplenar el formulari de candidatura en línia amb un número de document d’identitat, de passaport o de targeta de residència legal vàlid, 
  • ser ciutadà o resident legal* d’un dels països següents:
    • un dels estats membres de la Unió Europea, inclosos els països i territoris d’ultramar (PTU), o
    • un dels tercers països associats al programa Erasmus+: Islàndia, Liechtenstein, Macedònia del Nord, Noruega, Sèrbia i Turquia. 

A continuació, haureu de respondre a un qüestionari (excepte si presenteu la vostra candidatura com a membre d’un grup). 

Si la vostra candidatura és seleccionada, podreu fer un viatge d’entre 1 i 30 dies de durada entre el 15 de juny del 2023 i el 30 de setembre del 2024. 

Com a ambaixador de DiscoverEU, us convidaran a compartir les vostres experiències de viatge a través de xarxes socials com Instagram, Facebook o Twitter utilitzant l’etiqueta #DiscoverEU. També podeu fer una xerrada al vostre centre escolar o a la vostra localitat.  

A més, podreu participar al concurs de fotos i vídeos #DiscoverEU photo/video #Competition i guanyar fantàstics premis.