L’acció començarà la setmana vinent i forma part d’una proposta a tot Europa per conscienciar sobre els residus que es llencen de manera incontrolada a la natura

El Centre d’Informació Europe Direct de l’Ajuntament de Tarragona programa la jornada Let’s Clean Up Europe, una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que es llencen de manera incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d’aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges i rius, entre altres.

Aquest és el setè any que Tarragona acull aquesta acció de conscienciació mediambiental i que comptarà amb la participació de prop d’un miler d’alumnes de deu escoles i instituts de la ciutat.

El Let’s Clean Up Europe de Tarragona es realitzarà en tres jornades. La primera tindrà lloc aquest dijous 27 d’abril a l’entrada de Bonavista. L’alumnat de l’escola Joan XXIII de Bonavista serà qui protagonitzarà aquesta neteja. L’endemà divendres es farà una batuda a la platja del Miracle de la mà del curs de 2n d’ESO del Col·legi Teresianes.

La següent jornada serà la més multitudinària. Comptarà amb la participació d’uns 800 alumnes i tindrà lloc el divendres 5 de maig a diversos espais de la ciutat. Hi participaran alumnes de 1r d’ESO de l’institut Torreforta i de 6è de La Salle Torreforta que netejaran la zona de l’Albada; 3r i 5è de primària de l’escola Pràctiques i de 2n d’ESO de l’institut Sant Pere i Sant Pau netejaran la zona del Pont del Diable; 4t de primària i 4t de secundària de Lestonnac–L’Ensenyança netejaran la zona del Llorito; 5è de primària de l’escola PAX netejarà el Parc de la Muntanyeta; alumnes de l’institut-escola Arrabassada netejaran l’entorn l’ermita de la Salut; i 3r d’ESO del Col·legi Carmelites netejarà la zona del Riu Francolí des de l’avinguda de Roma fins a la desembocadura. Per últim, els integrants del Fòrum d’Estudiants Europeus de Tarragona, AEGEE, també participaran netejant el Camí de Ronda des de la platja Llarga el dia 6 de maig, acabant així amb les jornades de neteja a Tarragona.

Una representació de l’alumnat participant al Let’s Clean Up Europe d’aquest 2023 serà l’encarregat, el 12 de maig, de realitzar la plantada d’arbres que commemorarà el Dia d’Europa al Parc de la Ciutat.

Activitats com el Let’s Clean Up Europe o la celebració del mateix Dia d’Europa formen part del programa d’activitats que cada any impulsa el Centre d’Informació Europe Direct Tarragona per apropar les polítiques europees a la ciutadania.