Amb motiu de la presidència espanyola del Consell de la Unió Europea, ens han visitat el Comitè de Representants Permanents de la Unió Europea (Coreper I) a Tarragona.

El Comitè de Representants Permanents de la Unió Europea (Coreper I) han tingut unes jornades a Tarragona intenses. Han pogut fer una ruta per conèixer la Tàrraco romana, acabant amb un sopà a l’amfiteatre amb representants de l’Ajuntament de Tarragona.

També han pogut visitar el complex industrial de Repsol a Tarragona i ha conegut els projectes de transformació que la companyia desenvolupa en els seus centres de la Península Ibèrica (Tarragona, Puertollano, Bilbao, A Coruña, Cartagena i Sines) per convertir-los en pols multienergètics descarbonitzats, adaptant-los a l’ús de noves matèries primeres i al desenvolupament de l’economia circular. Les palanques per a aquest canvi són, principalment, l’economia circular, l’hidrogen renovable i les tecnologies de captura, ús i emmagatzematge de CO2.

Han pogut també fer visites al Monestir de Poblet, on han poder parlar amb el Pare abat, Octavi Vilà, que els ha rebut a la sala capitular; i al Parc Samà de Cambrils.

Aquesta visita és l’única prevista per als membres del Coreper I a Espanya durant la Presidència espanyola del Consell de la UE.

 

COREPER I

El Coreper és el principal òrgan preparatori del Consell de la Unió Europea. El Coreper I està format pels representants permanents adjunts de cada Estat membre de la Unió, amb rang d’ambaixador, i prepara els treballs del Consell sobre Energia, Transport, MediAmbient i Indústria, entre altres.

 

Per saber-ne més podeu escoltar l’entrevista que ens van fer a Ràdio Ciuat Tarragona: https://rctgn.cat/podcast/programes/carrer-major-tarragona/la-visita-tarragonina-de-membres-representats-de-tots-els-paisos-de-la-ue/