? 3 Bilion Trees pledge és una iniciativa que pretén plantar almenys 3000 milions d’arbres addicionals a tota la Unió Europea d’aquí a finals de #2030, en què tots els ciutadans hi poden participar.

La Comissió va publicar la seva estratègia forestal de la UE per al 2030 per millorar la quantitat i la qualitat dels boscos de la UE. Inclou un full de ruta que descriu com la Comissió planeja assolir el compromís de 3.000 milions d’arbres addicionals amb el ple respecte dels principis ecològics.

Els arbres són una part clau de la solució per combatre el canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat, però aquest compromís no solucionarà per si sol el clima ni la crisi de la biodiversitat. La plantació d’arbres nous no és una alternativa a la conservació dels arbres existents, sinó un complement d’una acció de conservació més àmplia. Plantar 3.000 milions d’arbres addicionals a tota la UE el 2030 serà augmentar la superfície forestal i la cobertura arbòria a la UE, augmentar la resiliència dels boscos i el seu paper per revertir la pèrdua de biodiversitat
mitigar i ajudar-nos a adaptar-nos al canvi climàtic

A la UE, es calcula que entre 2010 i 2015 han crescut gairebé 300 milions d’arbres cada any.

L’objectiu és duplicar aquestes xifres per arribar als 600 milions d’arbres cultivats a l’any. Això significa 3.000 milions d’arbres addicionals l’any 2030 en comparació amb l’escenari “de sempre”.

 

Com podem assolir aquest objectiu?

A Europa s’estan duent a terme moltes activitats de plantació i regeneració natural, i la promesa dels 3 mil milions d’arbres posarà en marxa esforços addicionals i donarà visibilitat al que ja està passant.

Un aspecte important és que s’han de plantar i cultivar arbres addicionals respectant els principis ecològics. Això vol dir que l’arbre adequat s’ha de plantar al lloc correcte i amb el propòsit adequat. Això requereix una planificació i un seguiment a llarg termini.

A la pràctica, la combinació adequada d’espècies d’arbres s’ha de plantar no només als boscos, sinó també a les zones rurals i urbanes. No s’ha de plantar arbre en zones d’alt valor natural com ara torberes, torberes i prats. La plantació d’arbres a les ciutats pot ser molt beneficiosa fins i tot en nombres més reduïts, mentre que la plantació a les zones rurals pot aportar sinergies addicionals quan es combina amb l’agroforestal o les característiques del paisatge.

 

Per saber-ne més consulta: https://environment.ec.europa.eu/strategy/biodiversity-strategy-2030/3-billion-trees_en

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *