Tens més de 18 anys? Vols col·laborar amb un projecte de la Unió Europea? Habitualment et mous en cotxe per Tarragona? Tens un smartphone amb el sistema Android?  Si has contestat afirmativament a les preguntes anteriors ets el candidat ideal per convertir-te en voluntari del RERUM!

rerumTarragona participa en el projecte RERUM (Reliable, Resilient and secUreloT for sMartcityapplications), que fa recerca en seguretat i protecció de dades aplicada a les ciutats intel·ligents i té com a objectiu desenvolupar tecnologies per millorar la seguretat mitjançant la creació d’aplicacions que garanteixin la confidencialitat, l’autenticitat i la integritat en el seu ús, un dels factors més importants en el desenvolupament de noves tecnologies.

L’estat del trànsit a l’instant

rerum-trafficA la nostra ciutat en concret es treballa en el transport intel·ligent, per tal d’aconseguir una estimació de trànsit en temps real. Per això s’han desplegat sensors fixos, col·locats en els semàfors i pals de llum, i també mòbils (per exemple en els autobusos de Tarragona que ja es localitzen per GPS). En aquesta darrera modalitat és on entren el joc els voluntaris, i és que tant ciutadans com turistes poden utilitzar els seus telèfons mòbils (amb l’app RERUM Traffic Car, només disponible per a Android) per contribuir a la detecció marc participatiu.

Per començar a col·laborar amb el projecte només cal instal·lar l’aplicació i començar-la a utilitzar (en aquest document trobareu tots els detalls). Així mateix, cal que els usuaris que la facin servir contestin una petita enquesta en català o en castellà.

En aquest enllaç es pot consultar el mapa de trànsit resultant de les dades recollides en el marc del RERUM.

Tarragona s’integra en aquest projecte juntament amb 11 socis (empreses, universitats, centres de recerca i municipis) de sis països europeus (Regne Unit, Suècia, Alemanya, Grècia, Romania i Espanya).

Per a més informació podeu consultar la pàgina web del projecte.