Cartell Jornada Formació i OcupacióLa Unió Europea i la Comissió Europea són conscients de les dificultats que tenen els estudiants per accedir al mercat laboral un cop finalitzada la seva formació. Per això impulsa la modernització dels mercats laborals i la formació, i vol facilitar la integració dels que arriben per primer cop al mercat laboral i fomentar la mobilitat professional i geogràfica.

És en aquest context que l’oficina d’Europe Direct Tarragona organitza, divendres 2 de desembre i al Centre Tarraconense – El Seminari, la Jornada de Formació i Ocupació “FP Dual, una oportunitat per accedir al món laboral“, dirigit als centres educatius, estudiants i també a empreses, perquè els uns coneguin la realitat dels altres. Una activitat que s’inclou dins de la programació de la Setmana Europea de l’FP.

L’objectiu és donar a conèixer els recursos, programes i oportunitats que ofereix Europa per millorar l’ocupabilitat i la formació, així com la Formació Professional Dual, que combina la formació acadèmica amb l’aprenentatge en una empresa.

L’FP Dual des de totes les perspectives

facebook-european-vet-skills-week-1200x628-enDurant la jornada, que s’allargarà de les nou del matí a les dues del migdia, s’abordarà l’FP Dual des de diferents punts de vista: l’administració, els centres i les empreses, per tal que els alumnes o possibles candidats que omplin la sala durant s’emportin una visió global d’aquesta modalitat de Formació Professional impulsada des d’Europa.

A la primera taula, sobre el paper de l’administració, hi intervindran Ferran Tarradellas, director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, amb “Un nou impuls a l’educació i la formació professional a Europa”; Josep M. Soler, coordinador territorial d’Ensenyaments Professionals, amb “La Formació Professional Dual: aprendre treballant, treballar aprenent”; i Francesc Roca, conseller d’Educació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació de l’Ajuntament de Tarragona, amb “El paper de l’administració local en la formació professional dels joves”.

També es posaran damunt la taula les experiències dels centres educatius, amb els directors dels instituts Gaudí i Lluís Domènech i Montaner de Reus, Jordi Garcia i Andreu Martín; i el cap d’estudis d’FP de l’institut Comte de Rius de Tarragona, Rafael Pallach.

Díptic Jornada Formació i Ocupació

Descarrega’t el programa de la jornada en PDF

Des de l’experiència de les empreses, valoraran aquesta modalitat formativa Alfred Arias, Innovation Support / Learning / MPWP Leader de Dow Chemical; Enric Roda, director de RRHH a Industrias Teixidó S.A i president d’APEMTA, i Pere Marc Franquet, d’SCA – Hygiene Products de Puigpelat (Valls).

Per tal d’analitzar el futur de la formació i l’ocupació a Europa, a la darrera taula hi prendran part els directors de l’institut Jaume Huguet de Valls i de l’escola Joan XXIII de Tarragona, Jordi Tuset i Joan Llatse; tècnica d’educació de l’Ajuntament de Reus (Xarxa FP), Sílvia Parés; i Esther Fabre, coordinadora de la xarxa de Mobilitat formativa i cooperació europea en els ensenyaments professionals de Tarragona, Lleida i Terres de l’Ebre.

Per tancar la jornada hi haurà un debat i es farà també una visita a la Biblioteca del Seminari.

Els interessats es poden inscriure a la jornada enviant un correu a [email protected] o a través d’aquest botó: