L’Institut Escola Mediterrani del barri de CampClar, l’Institut Martí i Franquès i l’Institut Pont del Diable de Sant Salvador, han rebut la visita de Jordi Perales per recordar les víctimes de l’Holocaust.

Europa Direct Tarragona ha volgut recordar l’Holocaust en el dia internacional en memòria de les víctimes convidant Jordi Eduard Perales per fer xerrades a tres centres educatius, l’Institut Escola Mediterrani, l’Institut Martí i Franquès i l’Institut Pont del Diable.

Jordi ha fet un repàs pels esdeveniments històrics, parlant, sobretot, del cas dels gitanos. El poble gitano, a l’inici del govern de Hitler, eren considerats raça ària i, alguns fins i tot, formaven part de les SS. Això no va impedir però, que n’exterminéssim a milers. Perales ha explicat que fins el 2001 no van reconèixer el poble gitano com a víctimes de l’Holocaust.

També hem pogut reflexionar sobre el racisme actual en relació les diverses races, ètnies o religions. Perales s’ha preguntat què passaria si hi hagués un Holocaust avui, com reaccionaria la gent, “hi hauria qui aplaudiria, i no en serien pocs”.

L’alumnat dels centres també han pogut dir la seva, i han aprofitat per preguntar a Jordi Perales per la seva educació, per la seva trajectòria laboral i per la seva opinió sobre temes relacionats amb el racisme, el poble gitano o la relació i convivència entre diferents cultures.

Al centre Martí i Franquès també han aprofitat per fer un acte simbòlic encenent espelmes en record de les víctimes.

 

Jordi Eduard Perales Giménez, nascut a Barcelona el 18 d’agost de 1977 i d’ètnia gitana. Estudia dret entre el 1995 i 1997, posteriorment llicenciat en Ciencies Polítiques el 2002. Postgrau en Llengua i Cultura Xineses a la CNU Beijing 2004. Ha treballat en molt diversos àmbits a l’Àsia i a Europa.  En dues etapes al Parlament Europeu 2006-2008 i 2013-2016 particularment dedicat a l’àmbit de les minories, els drets humans i la memòria històrica, i a la Comissió Europea, Agència Europea de CUltura, Educació i Audiovisual EACEA com auditor intern. També ha estat tècnic parlamentari al Parlament de Catalunya en àmbits de Cultura, Llengua i Memòria Històric entre el 2008 al 2010.