Un dels models d’estovalles que es podran trobar a les cafeteries de la URV.

El Centre d’Informació Europe Direct Tarragona, l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i la Universitat Rovira i Virgili han posat en marxa una campanya a les diferents cafeteries del campus de la URV per animar als joves a participar en les pròximes eleccions europees del 26 de maig. Així doncs, durant tot el mes de març, es repartiran diferents estovalles amb dissenys que donen a conèixer la importància de la política europea en el nostre dia i a dia, i que animen a votar en els pròxims comicis.

Aquesta iniciativa forma part del conveni de col·laboració del Centre Europe Direct Tarragona, amb la Facultat de Ciències Jurídiques de la URV i també inclou altres activitats, per apropar Europa als estudiants i a la ciutadania, que tindran lloc pròximament i que s’han presentat avui en roda de premsa:

Presentació de les activitats a la URV.

-La projecció de “La gran invención”, de Fernando Trías de Bes. La projecció, de 20 minuts de durada, anirà seguida d’un debat on volem convidar a estudiants de la URV que formin part d’entitats i/o associacions europees, hagin realitzat un Erasmus o estiguin interessats en el debat del futur d’Europa. L’acte serà presentat i moderat per Jordi Gil, periodista de TV3. Aquesta activitat se celebrarà el dilluns dia 25 de març a l’Aula Magna de la URV.

– Cicle #eurotertúlies: Tertúlies amb un convidat experts en diferents matèries europees. En aquesta nova edició del cicle ens acompanyaran Javier Arregui, professor titular del Departament de Ciències Polítiques i Socials de la UPF, Xavier Prats Monné, antic director general de la Comissió Europea, i Laura Pous, cap de Món a l’ACN i excorresponsal a Brussel·les. El 18 i 28 de març, i el 3 d’abril.

-Xerrada “Ciutadania europea: drets i deures” a càrrec de Marta Domènech, responsable del Centre d’Informació Europe Direct Tarragona, dins del cicle de conferències de l’Aula d’Extensió Gent Gran de la URV. El 27 de març a l’Antiga Audiència. Les Aules d’Extensió Universitària de la Gent Gran són un projecte social engegat per les principals universitats catalanes que busca donar una sortida a les inquietuds culturals de la tercera edat.

-Debat final de legislatura amb una representació dels eurodiputats catalans, el 29 de març a l’Aula Magna de la URV.

– Simulació al Parlament Europeu: Aquest any arriba a la 6a edició. Una activitat on els estudiants tenen l’oportunitat de convertir-se en eurodiputat per un dia, i així conèixer en primera persona com funciona aquesta institució, fer propostes i que aquestes siguin conegudes i fins i tot portades a la UE pels nostres representants.

Un dels models d’estovalles que anima a decidir el futur d’Europa, a votar a les eleccions del 26M.

A les eleccions europees del 2014 hi va participar un 42,61% dels més de 400 milions de ciutadans europeus cridats a les urnes. Per segmentació d’edats ho van fer el 51,3% dels majors de 55 anys, el 44,6% dels ciutadans entre 40 i 54 anys, el 35,2% dels ciutadans entre 25 i 39 anys i només el 27,8% dels ciutadans entre 18 i 24 anys. És per això que el Parlament Europeu va posar en marxa l’1 de juny la campanya Aquesta vegada voto, enfocada principalment en apoderar els joves en la creació d’espais de debat de cara a les eleccions europees del 2019. Ja hi ha inscrites 95.000 persones a tota la UE, unes 8.000 a Espanya i comptem amb un miler d’activistes, que estan organitzant actes o promovent debats a la xarxa. 23,6 milions de joves d’arreu d’Europa tindran l’ocasió de votar per primer cop a les eleccions del 23 al 26 de maig.

Totes les activitats compten amb el suport de la URV, especialment la Facultat de Ciències Jurídiques, el Centre de Documentació Europea i el CECOS, Centre d’Estudis Sobre Conflictes Socials de la URV. Podeu seguir el nostre blog Directe a Europa, i les nostres xarxes socials; Facebook, Twitter i Instagram per a més informació sobre aquestes i altres activitats que organitzem.