El pròxim 26 de maig se celebren les eleccions municipals, data que coincideix amb les eleccions al Parlament Europeu. Tots els ciutadans europeus tenim dret a votar a les eleccions europees, però sabies que també tens dret a votar en les eleccions del municipi on vius?

Si ets major de 18 anys, formes part del padró municipal i estàs inscrit al cens electoral, el dia 26 de maig tens una doble cita electoral. Si és la primera vegada que votes cal que abans del 30 de gener manifestis la teva voluntat de vot a través de les oficines del teu ajuntament, per correu postal o via online.

No ets ciutadà europeu, però ets ciutadà de Bolívia, Cap Verd, Colòmbia, Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, Perú, República de Corea, Trinitat i Tobago o Xile? Si ets major de 18 anys, estàs inscrit al padró municipal i tens l’autorització de residència a l’Estat Espanyol, des de fa 3 anys si ets noruec o 5 per la resta de països, només cal que t’inscriguis al cens electoral abans del 15 de genera través del teu ajuntament o via online, encara que ja hagis votat en altres eleccions.

Tens algun dubte o vols més informació? Pots trucar al telèfon 901 101 900 o al 112, o et pots posar en contacte amb el teu ajuntament o a la delegació provincial de l’oficinal del Cens Electoral.

Des de EDTGN us animem a participar, i us recordem que podeu seguir tota la nostra actualitat a través del nostre blog Directe a Europa, o xarxes socials Facebook, Twitter i Instagram.