El centre d’informació Europe Direct Tarragona proposa una bateria d’activitats per contribuir a la construcció d’un futur d’Europa més inclusiu i sostenible

L’objectiu és aterrar polítiques europees en clau local i fer front als grans reptes globals actuals

Aquest matí el conseller d’Europe Direct, Manel Castaño ha presentat les activitats de cara al 2022 del centre d’informació Europe Direct Tarragona, entre les quals destaquen aquelles relacionades amb la sostenibilitat i la inclusió. També s’ha presentat la nova imatge de l’oficina, que permetrà fer un salt endavant en la difusió de les activitats. El conseller ha destacat “que en l’actual context d’incertesa global, la Comissió Europea ha de ser més que mai un punt d’unió i debat per tal de buscar solucions als reptes que es plantegen com la globalització, la inclusió de les persones migrants, el canvi climàtic, la transició energètica, la desocupació juvenil, etc.”

En aquest context, ja fa 13 anys que el Centre d’Informació Europe Direct Tarragona treballa per la transformació i innovació de Tarragona a través de la participació, la reflexió i el debat sobre el futur d’Europa juntament amb la ciutadania.

Europe Direct Tarragona organitza activitats que permeten aterrar en clau local, les prioritats que marca la Comissió Europea. El pla de treball del passat 2021 encara es va veure limitat per la situació de pandèmia, però tot i així, des d’Europe Direct es van organitzar un total de 76 activitats al territori amb un pressupost de 36.533 €. A més a més, va multiplicar el número de xerrades a les escoles.

El pla de treball 2022

Europe Direct Tarragona afronta aquest 2022 amb una proposta d’activitats vinculades a les 6 prioritats de la Comissió Europea:

 1. Pacte Verd Europeu – Green Deal
 2. Agenda digital
 3. Una economia al servei de les persones
 4. Una Europa més forta al món
 5. Promoció del mode de vida europeu
 6. Un nou impuls a la democràcia europea

Unes prioritats que, a més a més aquest any 2022 s’hi suma l’atenció del conflicte de guerra a Europa, així com:

 • El Pla de recuperació Next Generation
 • La conferència sobre el Futur d’Europa
 • L’Any Europeu de la Joventut

Programa d’activitats d’Europe Direct Tarragona 2022

Aquest 2022 ha arrencat fort per Europe Direct Tarragona que, fins al moment, ja ha realitzat diverses xerrades i tallers a centres educatius i altres activitats com:

 • Col·laboració amb la celebració dels 10 anys del projecte Educació per la Pau i celebració conjunta del DENIP 2022 als Centres Educatius de Tarragona.
 • La representació de l’obra de teatre “La idea d’Europa”, amb Òscar Intente, per a l’alumnat de la Facultat de Ciències Jurídiques de la URV.
 • La Visita virtual a la Comissió Europea i al Parlament Europeu per a alumnat de Ciències Jurídiques de la URV.
 • La Jornada “Green Deal: la resposta d’Europa al canvi climàtic”, a la Universitat Rovira i Virgili.
 • Col·laboració amb el projecte “Vila Florida” amb l’alumnat de les escoles Sant Salvador, Saavedra i Pau Delclòs.
 • Col·laboració amb l’acte “Escoles per la Pau” de rebuig a la guerra, amb l’Institut Municipal d’Educació.

A més a més, a banda de les xerrades i tallers que durant tot l’any proporciona als centres educatius, també té previstes nombroses propostes lúdiques i divulgatives per aterrar les polítiques europees en clau local:

 • Celebració del Dia d’Europa. 9 de maig

Acte institucional

Plantada d’arbres amb escolars

Activitats de sensibilització per a centres educatius

Il·luminació d’edificis municipals

 • Europa més verda

Let’s Clean Up Europe: activitat de neteja d’espais naturals

EU Beach Clean Up: activitat de neteja de les platges

Setmana Europea de Reducció de Residus, amb la Xarxa de Centres Cívics de Tarragona

 • Pla de recuperació Next Generation

Seguiment dels projectes locals finançats pel Pla de recuperació Next Generation.

 • Conferència sobre el Futur d’Europa. 1 d’abril

Espai obert de participació ciutadana: A Tarragona parlem del futur d’Eu

ropa! Se celebrarà el proper divendres dia 1 d’abril.

 • Simulacions del Parlament Europeu a la URV i diversos centres educa

  tius

 • Jornada “L’Espai públic com a dret de la ciutadania”
 • Debat amb eurodiputats a la Universitat Rovira i Virgili
 • Cicle de Cinema Europeu. 5, 6 i 7 de maig

Un cicle de cinema europeu amb les pel·lícules finalistes dels Premis Lux. Se celebrarà els dies 5, 6 i 7 de maig a l’Antiga Audiència.

Europe Direct Tarragona estrena nova imatge amb la col·laboració del Taller Creatiu i de Disseny de la cooperativa El Far i la Fundació Topromi

Per complementar el programa d’activitats previst i amb l’objectiu de fer-lo més visible, Europe Direct presenta una imatge gràfica complementària a la imatge institucional que serveix per dotar de coherència la seva comunicació a partir d’un estil unificat i propi.

Aquesta imatge ha estat elaborada pel Taller Creatiu i de Disseny de la cooperativa El Far i la Fundació Topromi, un estudi amb empremta social que treballa el disseny a partir de la passió i la capacitat de cadascuna de les persones que en formen part (persones adultes amb diversitat funcional).

L’autenticitat i la mirada original que han aportat les persones creadores ha donat com a resultat un disseny únic i exclusiu que ha servit per construir els materials de comunicació d’Europe Direct en total consonància amb el seu eslògan: Units en la diversitat.

El resultat final està inspirat en les estrelles de la bandera europea on, a partir de l’experimentació amb diferents formes geomètriques com arcs, cercles, rectangles, creus i formes abstractes han construït lletres que han permès jugar amb la U d’Unió, amb la E d’Europea i amb la D de Direct. La combinació dels diferents elements geomètrics han permès fins a crear un abecedari sencer i, per tant, una tipografia pròpia.

El Centre d’Informació Europe Direct Tarragona és el punt d’informació i assessorament que l’Ajuntament de Tarragona té a disposició de la ciutadania des de fa 13 anys per tot allò que està relacionat amb la Unió Europea: consultes sobre les polítiques, els programes i les prioritats de la UE.

Forma part de la Xarxa de Centres d’Informació Europe Direct de la Comissió Europea, un dels principals instruments per apropar Europa a la ciutadania, permetre la participació, la reflexió i el debat sobre el futur d’Europa.