Avui divendres 11 de març, les escoles de Tarragona han fet una crida a la pau. L’Escola Saavedra, Carmelites i el Pau Delclòs s’han reunit a la Plaça Corsini de Tarragona i l’escola d’Els Àngels i l’escola La Floresta a Torreforta, per fer una actuació musical i llegir el manifest que podreu llegir a continuació. La resta d’escoles també han escenificat al seu pati un acte de protesta.

 

El Manifest

Bon dia a tots els nens i nenes, adolescents i joves, al professorat i tota la comunitat educativa de Tarragona que participeu en aquest acte de rebuig a totes les guerres, a Ucraïna i arreu el món, i en solidaritat amb les víctimes i les persones desplaçades.

Fa unes setmanes celebràvem el Dia Escolar de la No violència i la Pau, demanàvem un món més just i sostenible, solidari amb les persones més necessitades i, sobre-tot UN MÓN EN PAU, sense violències, injustícies NI GUERRES. 

Avui tristament, compartim amb tots els centres educatius de Tarragona aquest acte, per manifestar el nostre desig de pau i el sentiment de solidaritat amb les víctimes de la guerra d’Ucraïna i de totes les guerres.

De sobte, la guerra ha deixat milions d’infants i adolescents com nosaltres sense escola, sense família, sense casa…alguns d’ells ja han arribat a la nostra ciutat. Des de Tarragona volem acollir-los i poder ajudar a totes les persones que han hagut d’abandonar casa seva i els seus éssers estimats i buscar refugi en països com el nostre.  

Desitgem una pau construïda entre tots i totes, fent UN MÓN I UNES CIUTATS AMB JUSTÍCIA, SALUDABLES, ON TOTS ELS INFANTS I ADOLESCENTS PUGUIN VIURE FELIÇOS, on tot-hom hi tingui cabuda, vingui d’on vingui, i on el diàleg substitueixi les armes i les paraules als insults i les baralles.  

Tota la comunitat educativa de Tarragona ens comprometem a promoure la pau, la solidaritat i la sostenibilitat: DE CASA A L’ESCOLA I DE TARRAGONA AL MÓN.

Recordem, com hem fet en les trobades del DENIP, les paraules de Mahatma Gandhi: 

No hi ha camí per a la Pau. La Pau és el camí. 

DEMANEM LA PAU, NO VOLEM LA GUERRA!!! NI A UCRAÏNA NI ENLLOC

Aquest acte ha estat organitzat per l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona i Europe Direct Tarragona.