Ricomà: “El projecte de la Ciutat del Repòs i de Vacances és una gran notícia que dona sortida a aquest espai emblemàtic”

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha presentat aquest dilluns un nou projecte per a l’antiga Ciutat del Repòs a Tarragona, que es convertirà en un alberg juvenil on es promocionarà el benestar emocional d’infants, adolescents i joves. L’alcalde Pau Ricomà ha acompanyat la consellera en aquesta presentació i ha destacat que es tracta “d’una gran noticia que permet desbloquejar un espai de la ciutat, que porta massa temps en desús, i tornar-lo a obrir a tothom”.

L’alcalde també ha explicat que el projecte presentat “encaixa amb el concepte que s’impulsa des de la ciutat de turisme sostenible, un turisme que té un retorn a la societat”. En aquest sentit, l’alcalde també ha destacat “l’accent social del projecte”. La consellera Cervera ha anunciat que a part de la funció d’alberg de la xarxa jove d’albergs de Catalunya, “aquest nou espai vol ser una eina per la millora del benestar emocional d’infants, adolescents i joves, referent en la promoció de la seva salut emocional, també vinculada en el lleure educatiu”.

L’alberg comptarà amb una capacitat de 556 places, i amb un funcionament modular que permetrà regular els equipaments segons la demanda. Es definirà en dues zones; una primera amb un edifici principal, on s’ubicaran els serveis comuns i les habitacions de grup, i una segona zona amb mòduls habitacionals.

Aquesta actuació inclourà l’edifici principal, el 100 % dels mòduls habitacionals (bungalows) i el % de la urbanització que es defineixi en fase de projecte en funció dels recursos disponibles (uns 15.000 m2), amb un cost total de 15 milions d’euros finançats a través dels fons Next Generation. Les obres començaran el 2023, amb la previsió que finalitzin el 2026.

Les actuacions plantejades dins del marc dels fons Next Generation s’orienten a millorar de forma significativa l’eficiència energètica dels edificis. Garantint la sostenibilitat, un dels objectius és reduir de forma significativa la petjada de carboni focalitzant-les principalment en dos fronts: en la millora les condicions passives dels edificis i en l’ús de sistemes de climatització i producció d’energia d’alta eficiència.

 

Font: Ajuntament de Tarragona

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *