Àliter Group Renovables és una empresa amb seu a Reus que treballa de manera integral en el negoci de les energies renovables. Ara presenta el dispositiu STORM, un gestor intel·ligent de plantes fotovoltaiques amb sistemes d’emmagatzematge.

Panell solar energiaUn projecte que rebrà l’impuls de la Unió Europea en el marc del projecte Horizon2020 SME Instrument. Així, se li concediran 50.000 euros per finançar un estudi de viabilitat d’aquest nou producte, per avaluar la seva possible entrada al mercat. Tot plegat en un context en què el desenvolupament i la penetració de les energies renovables, especialment l’energia solar fotovoltaica, a la UE, així com el previsible creixement de la potència instal·lada, exigeix noves funcions i capacitats de les instal·lacions d’energia fotovoltaica.

Aquesta companyia és només una de les nou PIMES catalanes que rebran fons de la UE per dur a terme projectes innovadors. Arreu de la UE se n’han seleccionat 189 de 24 països diferents, amb una inversió total de la Comissió Europea de més de 9 milions d’euros. A més dels diners per destinar a l’estudi de viabilitat, les empreses també poden demanar un màxim de tres dies d’assessorament gratuït. Les altres iniciatives catalanes seleccionades han presentat innovacions en camps tan diferents com els teixits intel·ligents, energies renovables, salut o TIC.

Cal recordar que l’oficina Europe Direct de Tarragona, per tal de reflexionar sobre la Unió Energètica i debatre com ha de ser el futur energètic a la UE, organitza una jornada adreçada, principalment, a empreses locals. D’aquesta manera posa sobre la taula un tema de molta actualitat i es posa al costat de les companyies tarragonines per oferir-los tot el seu suport.