La Representació de la Comissió Europea a Barcelona presenta aquest divendres ‘Next GenerationEU a prop teu’, un mapa interactiu que aplega exemples de projectes que ja s’estan desenvolupant a Catalunya i les Illes gràcies al paquet NextGenerationEU i específicament a través del seu Mecanisme de Recuperació i Resiliència.  

L’acte servirà per visualitzar el desplegament –a través de projectes ja en marxa- dels fons NextGenerationEU, canalitzats a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència d’Espanya, amb exemples a Catalunya i les Illes Balears. A la presentació hi participarà el director de Representació i Comunicació als Estats membres de la Comissió Europea, Richard Kuehnel (intervenció en anglès), el director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Manuel Szapiro i representants institucionals de la Generalitat i del Govern espanyol d’alt nivell.

‘NextGenerationEU a prop teu’ presenta més d’una cinquantena de projectes que ja s’estan executant en diversos àmbits, des de la transformació digital a la salut, la recerca, les energies renovables o la mobilitat fins a la cohesió social i la restauració del medi ambient. Es tracta d’un seguit d’exemples que no pretén ser exhaustiu, sinó que vol mostrar com el pla de Recuperació ja està tenint un impacte en l’economia.

Projecte pilot

El mapa que s’ha desenvolupat des de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona es presenta com un projecte pilot amb la previsió d’ampliació a la resta d’Espanya i a d’altres països de la UE.

 

Presentació ‘NextGenerationEU a prop teu’   

Quan: divendres 17 de febrer a les 10:30

A on: Aula Europa de la seu de les institucions europees a Barcelona (Passeig de Gràcia, 90)

 

NextGenerationEU

NextGenerationEU és el pla de recuperació acordat a nivell de la UE per a recuperar l’economia europea després de la pandèmia i impulsar la transició ecològica i digital. Dotat amb prop de 807.000 milions d’euros, s’articula principalment a través del Mecanisme Recuperació, Transformació i Resiliència. A Espanya, aquest Mecanisme finança el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. En la versió que ja s’ha aprovat, aquest pla permetrà el desemborsament, previ compliment de fites i objectius, de 69.500 milions en transferències no reemborsables per a reformes i inversions fins el 2026. S’espera una sol·licitud d’ampliació del pla properament.

 

Per confirmar l’assistència: [email protected]