Més de 700 alumnes de centres educatius de la ciutat van celebrar el DENIP 2023 el 8 de febrer. En un acte a l’Auditori August del Palau Firal i de Congressos de Tarragona, els joves van fer de presentadors i de periodistes per destacar les notícies bones que passen a la ciutat. Una activitat incorporada en el model de ciutat integradora.

L’acteforma part del projecte curricular dels centres on es treballa la pau i la no-violència. Des de la infantesa que es porta a terme aquest tipus d’activitat per interioritzar la importància de la solidaritat i la bona convivència entre els ciutadans. Enguany, es van voler destacar les bones notícies, veure el costat bo de la vida i intentar, entre totes, que aquestes destaquin per sobre de les guerres i desgràcies naturals.

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, va destacar que la ciutat està compromesa amb la pau i que aquest tipus d’activitats són clau pel desenvolupament dels estudiants. El conseller d’Educació, Manel Castaño, digué que la creació de l’esperit crític entre els joves és important per aconseguir la pau a la societat.

Els alumnes es van encarregar de presentar els seus projectes i les seves notícies positives davant de tot l’auditori del Palau de Congressos. Van destacar l’oportunitat que tenen per compartir la seva opinió amb la resta de centres educatius de la ciutat.

L’acte va començar amb els mestres de cerimònies, 5 alumnes de l’Institut Torreforta que van presentar tot l’acte. Dos alumnes de l’Escola Pràctiques van recitar el poema Defensem l’Alegria de Mario Benedetti mentre que es tocava la cançó de l’alegria al piano. Un cop engegat l’acte, vam tenir actuacions musicals, de dansa i vídeos resums de les activitats que s’han dut a terme relacionades amb les bones notícies per de la CEE Estela, ESC. Cèsar August, La Salle de Torreforta, el Pau Delclòs, l’escola Mare de Déu del Carme, l’Institut Torreforta, el Pràctiques, el Marcel·lí Domingo i l’institut Pons d’Icart.

A part, vam tenir una actuació musical molt festiva entre les Escoles d’Educació Especial de la ciutat dins el marc de MiraSona de l’Escola Municipal de Música, amb les escoles Sant Rafael, Solc, Estela i STO Solc. Van aconseguir que tot l’auditori es posés dempeus a cantar i ballar.

Missatges de pau, d’inclusió, de tenir una visió positiva a la vida, de festa! Totes aquestes sensacions vam viure al Palau de Congressos el passat dimecres. Si tots aquests infants són el futur, de ben segur que viurem en un món millor!

Aquest acte estava organitzat per l’Ajuntament de Tarragona, les escoles i instituts de Tarragona que formen part de la comissió del DENIP i Europe Direct Tarragona.

Tota la jornada DENIP es va poder seguir en directe en un programa especial de Tarragona Ràdio des del Palau. Per recuperar el programa, premeu aquí.