L’aportació finançarà la reforma del carrer Canyelles o la compra de tres autobusos d’hidrogen per a l’EMT, entre d’altres

 

L'Ajuntament de Tarragona rep tres milions d’euros del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de l’Estat, finançat pel fons Next Generation EU

L’Ajuntament de Tarragona rep 3 milions d’euros del Programa d’Ajudes a Municipis per a la implantació de zones de baixes emissions i la transformació digital i sostenible del transport urbà en el marc del pla de recuperació, transformación i resiliència impulsat pel Ministeri de Transport i Mobilitat, i finançat pel Fons Next Generation EU.

Aquesta xifra s’atorga a la globalitat dels projectes presentats pel consistori. Aquests són:

  • La reforma integral del carrer Canyelles.
  • El projecte d’urbanització del carrer López Peláez i Josepa Massanes.
  • L’ampliació de l’aparcament dissuassori del Passeig Torroja i també del Cementiri.
  • La incorporació de tres nous autobuses d’hidrògen a la flota d’autobusos municipals.
  • La digitalització dels autobuses municipals a partir d’un programa de gestió de la flota mitjançant la sensorització.

Tal com ha expressat el conseller de Territori, Sostenibilitat i Mobilitat de l’Ajuntament de Tarragona, Xavier Puig, “aquests tres milions d’euros ens permeten seguir avançant en la millora de la mobilitat de la ciutat, dotant d’importants aparcaments els accessos estratègics de la ciutat i tirar endavant projectes que l’Ajuntament de Tarragona ja tenia endegats com ara la reforma integral del carrer Canyelles i la urbanizació dels carrers López Peláez i Josepa Massanes”.

Puig també ha volgut destacar “l’impuls que aquesta injecció económica suposarà en l’aposta que des de l’Ajuntament estem duent a terme per les noves formes d’energia i mobilitat més sostenible”.

Per la seva banda, el conseller de Serveis Central, Jordi Fortuny, ha explicat que “aquest és un primer paquet de projectes als quals ens hem presentat. Ara estem a l’expectativa d’altres i de properes convocatòries a les quals ja estem preparats per presentar-nos”. Fortuny ha afegit: “Aquestes quantitats s’han de complementar amb recursos de l’Ajuntament ja previstos i que impliquen aprovació per part del Ple municipal”.

 

Font: Ajuntament de Tarragona