En el marc de ‘Tarragona, Vila Florida’, la Conselleria de Parcs i Jardins organitzarà plantades col·laboratives a les escoles de la ciutat com ja ha vingut fent als barris

La Conselleria de Parcs i Jardins estén les plantades col·laboratives que ha vingut fent als barris de Tarragona a les escoles de la ciutat. Aquesta iniciativa, que s’emmarca en el moviment “Tarragona, Vila Florida”, té per objectiu fomentar el respecte pels espais verds i promoure els valors de les Escoles Verdes mentre s’embelleix la ciutat.

Segons explica la consellera de Parcs i Jardins, Elvira Vidal, “les plantades van en paral·lel a les que ja s’estan fent als barris de la ciutat, amb la complicitat de les associacions de veïns i veïnes”. Vidal assegura que “l’experiència està sent molt positiva perquè implicar a la ciutadania en la cura del paisatge microurbà fomenta el respecte cap als espais comuns”. La conselleria també està treballant per ampliar aquest projecte amb altres accions més endavant. Per la seva part, el conseller d’Educació, Manel Castaño, destaca que “en un context com l’actual, de canvi climàtic, és imprescindible que des de l’escola es fomentin els valors de la sostenibilitat i del medi ambient, així com la implicació de l’alumnat des de ben petit en la cura dels espais verds”.

Per donar la benvinguda a la primavera es repartiran trenta torretes de colors, de tres mides diferents, a les escoles de Tarragona, prioritzant aquelles amb certificat d’Escola Verda que acrediti el seu compromís amb la sostenibilitat. La primera plantada va ser a l’escola Saavedra, ara ha estat el torn de l’Escola Sant Salvador, i pròximament s’unirà l’escola Pau Delclòs. Aquesta iniciativa de la conselleria de Parcs i Jardins compta amb la col·laboració de l’Institut Municipal d’Educació i l’oficina europea Europe Direct.

Què és ‘Tarragona, Vila Florida’?

Viles Florides és una iniciativa que promou la transformació dels pobles i ciutats de Catalunya a través d’espais verds urbans i enjardinats, i posa en valor la riquesa natural i paisatgística. Amb aquesta filosofia, reconeix públicament aquells indrets que són un exemple a seguir en aquest àmbit. El 2020 Tarragona va entrar a formar part d’aquesta xarxa com la vila florida més gran de Catalunya. Durant el mes de setembre de 2021, la ciutat ha estat guardonada amb 3 Flors d’Honor, una distinció atorgada per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya, impulsora de la iniciativa.

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *