Ens va visitar Laura Ballarín, diputada al Parlament Europeu per visitar l’escola ambaixadora Sagrat Cor i per inaugurar l’exposició Dones Pioneres de la Unió Europea.

Laura Ballarín és Secretària de Política Europea i Internacional del PSC, forma part de la Comissió de Mercat Interior i de Protecció del Consumidor i és suplent de la comissió Indústria, Investigació i Energia i Drets de les Dones i Igualtat de gènere.

Abans d’això, des del 2012 fins al 2019, va treballar com a assessora al Parlament Europeu, seguint principalment els treballs de la Comissió d’Afers Estrangers, així com les relacions entre el PSOE, el PES i els seus partits i organitzacions germanes.
Ha estat cap de Gabinet de la Presidenta del Grup de l’Aliança Progressista de Socialistes i Demòcrates (S&D).

Actualment participa dels debats següents:

  • Reducció de la càrrega normativa per alliberar l’emprenedoria i la competitivitat
  • Normes comunes que promouen la reparació de mercaderies (s’ha acabat la Setmana Europea de la Prevenció de Residus)
  • Anuncis de pagament de productes il·legals a les xarxes socials

Altres temes on ha participat:

  • Lluita contra la desinformació i la difusió de continguts il·lícits en el context de la Llei de Serveis Digitals i en moments de conflicte
  • Dia Internacional per a l’Erradicació de la Pobresa (directiva sobre transparència salarial, Directiva de Salaris mínims, Directiva treball plataformes, Directiva sobre treball i digitalització, Garantia infantil, Plataforma europea de lluita contra el sensellarisme, Recomanació del Consell sobre una renda mínima, Recomanacions EEMM per quantificar ingressos de les llars)
  • Nova Estratègia Europea per a una Internet Millor per als Infants
  • Violència i discriminació al món de l’esport després de la Copa Mundial Femenina de la FIFA

Durant la visita, primer vam visitar l’escola Sagrat Cor, Escola Ambaixadora del Parlament Europeu, on Ballarín va fer una xerrada de la seva feina al Parlament i va contestar les preguntes i dubtes de l’alumnat del centre.

Després va inaugurar l’exposició que commemora deu dones destacades que van contribuir al desenvolupament d’Europa tal com la coneixem avui. Entre elles, hi ha les set dones catalogades pel Parlament Europeu com a “pioneres de la UE” —Anna Lindh, Marga Klompé, Melina Mercouri, Nicole Fontaine, Nilde Iotti, Simone Veil i Ursula Hirschmann— , així com les tres dones. que donen nom als edificis del Parlament Europeu: Clara Campoamor Rodríguez, Sophie Schroll i Louise Weiss. En la interevenció, Laura va dir “S’ha parlat molt dels pares fundadors d’Europa però hi ha també dones que han contribuït a la construcció europea”.
“Dins de la política queden sostres de vidre per trencar. No es parla suficientment de la violència contra les dones en la política”.

L’exposició es podrà visitar fins el 22 de desembre a la Subdelegació del Govern de Tarragona els dies feiners, de 9h a 17h.