La Comissió ha llançat la convocatòria de propostes per al 2023 en el marc del programa Erasmus+. Amb un pressupost anual de 4.200 milions d’euros, Erasmus+ augmentarà el seu suport a la inclusió, la ciutadania activa i la participació democràtica, així com a la transformació ecològica i digital a la UE ia escala internacional.

Atès que la mobilitat és la senya d’identitat d’Erasmus+, el programa continuarà recolzant l’any que ve la circulació d’escolars, estudiants d’educació superior i d’educació i formació professionals (EFP), estudiants adults, joves que participen en programes d’aprenentatge no formal , educadors i personal a través de les fronteres, perquè visquin una experiència europea d’ensenyament i de formació. A partir del 2023, el programa inclourà una nova acció de suport perquè els entrenadors esportius participin en projectes de mobilitat, permetent a les organitzacions esportives locals de base i al seu personal gaudir també de les oportunitats de cooperació i aprenentatge transeuropeus.

El programa respondrà als reptes que ens esperen el 2023 proporcionant un suport significatiu als estudiants i al personal educatiu que fugen de la guerra a Ucraïna, esforçant-se per assolir un programa més inclusiu i aprofitant el llegat de l’Any Europeu de la Joventut.

El suport d’Erasmus+ està destinat a activitats que contribueixin a les prioritats del programa en els àmbits de l’educació, l’ensenyament superior i adults, l’EFP, així com la joventut i l’esport. Sobre la base de convocatòries obertes de sol·licituds de projectes, qualsevol organisme públic o privat actiu en els àmbits de l’educació, la formació, la joventut i l’esport pot sol·licitar finançament amb l’ajut de les agències nacionals Erasmus+ (que tenen seu a tots estats membres de la UE i tercers països associats al programa) i de l’Agència Executiva Europea d’Educació i Cultura.La totalitat del programa Erasmus+ se centra en quatre prioritats clau, entre les quals hi ha la inclusió i la diversitat. Les organitzacions i els participants més desafavorits són al centre d’aquesta prioritat. Per tant, el programa continua finançant els mecanismes d’inclusió dels participants i els recursos específics per eliminar qualsevol obstacle a participar-hi.

També el 2023, com a continuació de l’Any Europeu de la Joventut, el programa continuarà garantint que s’escolti la veu de la joventut a la Unió Europea i fora d’aquesta, especialment mitjançant l’augment de les activitats juvenils finançades a través d’Erasmus+. A més de fomentar en els diferents sectors educatius projectes destinats a donar suport a la transició ecològica, el programa continua esforçant-se per assolir la neutralitat en carboni promovent modes de transport sostenibles i comportaments més responsables des del punt de vista mediambiental.A més, el programa continuarà donant suport a la dimensió de la joventut en les iniciatives i polítiques existents. Alhora, els projectes i les activitats en el marc de la convocatòria 2023 d’Erasmus+ continuaran contribuint al compromís de la UE amb el perfeccionament i reciclatge professional, aportant així una valuosa contribució a la proposta de fer del 2023 l’Any Europeu de les Competències .

Context

Erasmus+, creat fa 35 anys, és un dels programes més emblemàtics de la UE, i gairebé 13 milions de persones han participat al programa fins ara. El programa Erasmus+ 2021-2027, dotat amb un pressupost total de 26.200 milions d’euros, als quals se sumen uns 2.200 milions procedents dels instruments exteriors de la UE, donarà suport a un nombre encara més gran de participants i idees a Europa i fora.

La Comissió ha llançat la convocatòria de propostes en el marc de la convocatòria Erasmus+ per al 2023, després de l’adopció del programa de treball del 2023.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *