Més de 150 alumnes s’han reunit per veure l’obra de teatre “La Idea d’Europa”.

Què és Europa? Quina és la imatge que ens arriba del vell continent? Quin serà el seu present? I el seu futur? Més de 150 alumnes de Batxillerat de l’Institut de Tarragona i el Col•legi la Salle s’han reunit aquest matí al Palau de Congressos de Tarragona per veure l’obra “Una idea d’Europa”. Es tracta d’un monòleg, dirigit per Òscar Intente i inspirat en la conferència del pensador George Steiner, que reflexiona sobre qüestions relatives a la Unió Europea, amb l’objectiu de despertar la inquietud dels espectadors sobre la seva pròpia identitat i cultura europea.

L’obra gira al voltant dels principis i valors europeus, en un muntatge on la música de l’acordió de Ferran Martínez també hi té un paper important. Tot passa en un ambient de cafè que es converteix en un espai de debat, amb diaris, escacs, reflexions, trobades… tot plegat acaba sent una àgora i un embrió de revolucions que acaba portant el debat als espectadors que omplien la sala, en aquest cas alumnes tarragonins a punt de fer la majoria d’edat. Els alumnes participants han intercanviat opinions i exposat diferents postures sobre Europa, en un interessant debat promogut l’oficina Europe Direct Tarragona (EDTgn), organitzadora de l’acte. L’obra tornarà als escenaris de Tarragona el primer trimestre i a finals de 2019.

Programa de ràdio “Una mirada a Europa”

Els actors han participat en el primer programa “Una mirada a Europa”, juntament amb la responsable del Centre EDTgn, Marta Domènech.

L’obra de teatre ha coincidit amb l’estrena de l’espai radiofònic “Una mirada a Europa”, que a partir d’avui i cada darrer divendres del mes, a partir de les 10 del matí, emetrà Tarragona Ràdio (96,7FM). Es tracta d’un espai informatiu i de debat sobre la Unió Europea, un punt de reflexió del present i futur d’Europa per als ciutadans europeus de Tarragona. I és que “Europa forma part de les nostres vides, molt més del que ens pensem. Més del 80% de les lleis que s’apliquen en un ajuntament deriven d’iniciatives europees i molts cops no en som conscients”, com ha dit la responsable de EDTgn, Marta Domènech, en el primer programa radiofònic d’avui.

Així doncs, des de EDTgn us animem a sintonitzar cada darrer divendres del mes amb Tarragona Ràdio, a les 10 del matí, i conèixer les iniciatives europeistes que organitzem a la nostra demarcació. I recordeu que podeu consultar la nostra web Directe a Europa i seguir el nostre blog, i a les xarxes socials de Facebook, Twitter i Instagram.