Cartell dia neteja platja 2016

Cartell del ‘Dia de neteja de la platja’ 2016.

El proper 7 de juliol Tarragona acull un nou ‘Dia de neteja de la platja’, una jornada de conscienciació ambiental que pretén que la ciutadania respecti, cuidi i estimi el seu litoral. Es tracta de la 25a edició d’aquesta iniciativa, que enguany tindrà lloc a la Platja Llarga de la ciutat a partir de les 9:30 hores.

La iniciativa es durà a terme en una de les platges més concorregudes del litoral tarragoní, la Platja Llarga, que té uns tres quilòmetres i conserva un aiguamoll i una zona de dunes que són Hàbitat d’Interès Comunitari protegit per la Unió Europea. A més, segons l’Agència Europea de Medi Ambient, la qualitat de les seves aigües és excel·lent.

Una jornada enfocada als més petits

Com l’any passat, la intenció és que els més petits siguin els protagonistes del dia, perquè entenguin la importància de tenir cura de les platges i de l’entorn natural. Així, i gràcies a la complicitat de quatre entitats esportives de la ciutat: Associació Deportiva Torreforta, Racing de Bonavista, Cultural Bonavista i Tarragona Handbol Club, s’espera la participació de més d’un centenar de nens i nenes que, per un dia, canviaran l’esport dels campus d’estiu per la sorra de la platja.

L’activitat, impulsada per Mare Terra Fundació Mediterrània, rep el suport de l’oficina Europe Direct Tarragona, de Sirenas Mediterranean Academy i del Club de Vela Platja Llarga. En cas de voler-hi participar, cal posar-se en contacte amb Mare Terra Fundació Mediterrània a través del correu electrònic [email protected] o trucant al telèfon 977 55 13 00.

Seguint l’impuls d’Europa

La iniciativa va en la línia d’altres actuacions que impulsa la Unió Europea, com ara el Let’s clean up Europe!, una campanya que té com a objectiu reduir el nombre de residus abocats a la natura i conscienciar sobre la problemàtica de la brossa, en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.