Després de la reforma, Canyelles esdevé íntegrament per a vianants, exceptuant vehicles d’emergències

Avui s’han inaugurat les obres de remodelació del carrer Canyelles que es van iniciar el passat mes d’abril i han tingut un pressupost de 425.000 €, 316.000 € dels quals procedents dels Fons Next Generation. En la seva intervenció, l’alcalde Pau Ricomà ha destacat que “aquesta remodelació integral és el primer gran pas de la futura Illa Corsini, un espai en el qual el vianant serà el gran protagonista”. Ricomà ha afegit que “aquesta actuació s’emmarca en l’aposta de la ciutat per donar més protagonisme a les persones. Volem omplir les places i els carrers de vida, que siguin espais de trobada entre els veïns i veïnes”.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Xavier Puig, ha explicat que “hem transformat el carrer en una plaça amable i accessible, amb presència del verd, ombra i amb molts bancs perquè esdevingui un punt de trobada”.  Per la seva banda, la consellera de Parcs i Jardins, Elvira Vidal, ha expressat que “celebrem la inauguració del carrer Canyelles amb zones verdes amabilitzant un espai que reivindica la recuperació d’un punt neuràlgic”.

Després de la reforma, Canyelles esdevé íntegrament per a vianants, exceptuant vehicles d’emergències. S’ha canviat la pavimentació del carrer i s’han instal·lat bancs i s’han substituït els antics parterres per grans jardineres, que també serveixen de zona de descans i trobada per als vianants. Un altre aspecte a destacar de la intervenció és el major protagonisme del verd. En total, s’han plantat més de quinze espècies diferents, idònies per l’espai. S’han buscat plantes rústiques que aguanten bé la sequera com til·lers, troanes i pruneres bordes; arbusts i plantes herbàcies com la gallàrdia, seneci, begònies i gazànies, entre d’altres; així com també ornaments florals i entapissats tipus festuques i poes. També s’ha instal·lat un sistema de reg nou telegestionat per garantir un consum eficient. Finalment, s’ha aprofitat la intervenció per soterrar les xarxes de telefonia i baixa tensió.

La inauguració ha conclòs amb un espectacle de carrer ofert per la txaranga Pujats de To acompanyats per la companyia Camaleon.

 

Font: Ajuntament de Tarragona