La celebració del dia d’Europa va tenir lloc el passat dijous al matí per a commemorar la històrica Declaració Schuman amb l’objectiu de reivindicar, un any més, una Europa en pau i unida. Des de les 9 h i fins a les 13 h la plaça de la Font es va omplir de tallers per a alumnes de primària i secundària organitzats per la Comissió Europea.

L’acte principal, va tenir lloc a les 12 h al pati Jaume I de l’Ajuntament de Tarragona i a la plaça de la Font, va estar presidit per l’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, qui va destacar que “el principal motor de la Unió Europea és la pau i la convivència”. L’alcalde, adreçant-se als nois i noies presents a l’acte, va recordar que la UE va néixer després de la segona Guerra Mundial en la qual van morir milions de persones per la seva raça o per motius ideològics. “Vosaltres fareu que els valors de la pau i la convivència continuïn i, fins i tot, millorin”, va expressar.

En el transcurs de l’esdeveniment, alumnes de l’Institut Pons d’Icart van llegir un manifest i van interpretar l’himne d’Europa. L’acte va finalitzar amb el desplegament de la bandera d’Europa a la plaça de la Font.

En la celebració també hi van participar el conseller d’Esports, Educació, Salut i responsable del punt d’informació i assessorament Europe Direct Tarragona, Berni Álvarez, entre altres consellers i conselleres municipals.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *