L passada tarda d’ahir es va celebrar el Consell Municipal d’Infants i Adolescents de Tarragona (CMIAT) amb motiu del Dia d’Europa.  La sessió, que va simular el Ple del Parlament Europeu, va estar presidida per l’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales i va tenir lloc a l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (IMET).  També vam gaudir de la presència del conseller d’Educació de l’Ajuntament de Tarragona, Berni Álvarez.
Un total de 30 alumnes dels centres educatius que formen el consell van prendre part en aquest plenari explicant les seves propostes a escala europea sobre  medi ambient,  salut pública, seguretat alimentària, indústria, investigació, energia, mercat interior, protecció del consumidor,  cultura, educació, joventut i esports.
 La sessió va finalitzar amb l’actuació del grup de guitarres de l’Escola Municipal de Música.

Amb les sessions de Simulació del Parlament Europeu volem contribuir a desenvolupar actituds i aptituds fonamentals en els infants, a l’hora que els alumnes coneixen el funcionament d’una de les institucions fonamentals de la UE, el Parlament. La simulació és una eina d’aprenentatge que es proposa potenciar les competències de deliberació, negociació, treball en equip i presa de decisions dels estudiants i té com a objectiu apropar els joves a les institucions comunitàries.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *