Els nous treballadors realitzaran feines a diverses àrees de l’Ajuntament, una d’aquestes a la oficina Europe Direct Tarragona

L’Ajuntament de Tarragona, mitjançant Tarragona Impulsa, té actualment contractades un total de 94 persones mitjançant el programa Treball i Formació (TIF). Avui, dimecres 1 de març, han començat a treballar, a jornada completa, 26 d’aquestes persones que, durant 12 mesos, faran diverses tasques a diferents instal·lacions municipals. La resta de participants, 68, van ser contractats l’any passat i continuen treballant a diverses àrees de l’Ajuntament. Totes les persones contractades estaven en situació d’atur.

Des de Tarragona Impulsa, en els darrers mesos s’han fet tots els tràmits necessaris per posar en marxa, aquest dimecres, el TIF Ucraïna, adreçat a persones refugiades a causa de la guerra que pateix aquest país; el TIF Dona, adreçat a dones; i el TIF ARC, destinat a la inserció de persones amb dificultats d’accés al mercat de treball.

S’han contractat 11 persones a través del TIF Ucraïna, 12 mitjançant el TIF Dona i 2 amb el TIF ARC. Cadascuna d’aquestes 25 persones que comencen avui a treballar realitzaran tasques en funció de les seves necessitats i coneixements a diferents espais municipals: Manteniment, neteja, jardineria, atenció al públic, mediació, administració i projectes de recollida selectiva, entre d’altres.

«L’objectiu és oferir oportunitats laborals a persones que tenen més risc de caure en una situació d’atur de llarga durada. Mitjançant aquest programa mixt, les persones participants es formen i treballen per adquirir experiència i coneixements específics de les tasques a realitzar», ha manifestat el regidor d’Ocupació i Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de Tarragona, Manel Castaño, que aquest matí ha donat la benvinguda a les noves persones contractades a través del TIF Ucraïna. “A la vegada, a través del seu treball es milloren i potencien diversos serveis municipals, beneficiant així tota la ciutadania”, ha destacat Castaño.

Les 68 persones que van ser contractades l’any passat i actualment continuen treballant a l’Ajuntament de Tarragona provenen del TIF ACOL, dirigit a persones migrades en situació administrativa irregular; del TIF MG52, per a persones de 52 anys o més; del TIF PRGC, adreçat a persones destinatàries de la renda garantida de ciutadania; i del TIF PANP, adreçat a persones en risc de caure en situació d’atur de llarga durada i no perceptores de prestació per desocupació.

El programa Treball i Formació és subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC). El mateix programa iniciat el 2021 també està impulsat i subvencionat pel ZOCO i finançat al 100% pel Fons Social Europeu com a resposta de la Unió Europea a la pandèmia de la Covid-19.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *