Avui, 9 de maig es commemora el Dia d’Europa. És per això que el centre d’informació Europe Direct de Tarragona ha organitzat diversos actes, com el concert “Un passeig musical per Europa” al teatre El Magatzem amb la interpretació de la jove pianista Julia Maria Figueres, la soprano Carolina Fajardo i el grup de cant coral Cantabambolines. Organitzat conjuntament amb l’Estudi de Música, el concert va acabar amb interpretació de l’himne d’Europa, la novena simfonia de Beethoven, i amb la lletra del Cant de Joia de Joan Maragall. Podeu llegir la seva lletra i la història de l’himne en aquest enllaç.

Els actes continuen amb xerrades i una representació teatral a l’escola Joan XXIII. A més, la ciutat de Tarragona il·luminarà aquest vespre la façana del seu Ajuntament i la Torre dels Vents, i els autobusos llueixen la bandera europea en el seu passeig per la ciutat. Els actes a la ciutat continuen fins a aquest dijous

#EuropeDay i 30 missatges dels nostres 30 anys a Europa

Podeu seguir els actes d’avui amb motiu del Dia d’Europa als 28 països de la Unió amb l’etiqueta #EuropeDay.  Són moltes les iniciatives que s’organitzen arreu, per als seus 500 milions de ciutadans. Entre aquestes, l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona ha recopilat el testimoni de 30 personalitats que fan arribar a la ciutadania un missatge relacionat amb la nostra pertinença a Europa, quan tot just fa 30 anys de l’entrada del nostre país a la Unió Europea: 30 missatges, 30 segons, 30 personalitats.

Persones públiques com els eurodiputats Santiago Fisas (PPE), Francesc Gambús (PPE), Javi López (S&D), Javier Nart (ALDE), Teresa Giménez Barbat (ALDE), Ramon Tremosa (ALDE), Josep-Maria Terricabras (Verds/ALE), Ernest Urtasun (Verds/ALE) i Ernest Maragall (Verds/ALE) en destaquen valors com la democràcia, la pau, la solidaritat o el bé comú i també fan públiques noves aspiracions i desitjos de més Europa per al futur, apostant perquè els Estats cedeixen més sobirania a la Unió per avançar en una Europa encara més democràtica, que millori la vida de milions de persones. Els mateixos eurodiputats han participat també en una entrevista amb joves del territori, en realitat nens d’entre 8 i 10 anys que els han preguntat sobre qüestions de la Unió i de la seva tasca al Parlament Europeu.

Des del nostre blog Directe a Europa us animem a seguir l’actualitat europea des de la ciutat de Tarragona, a participar de les nostres activitats i a sumar-nos amb nosaltres al debat amb l’organització de xerrades i actes on els ciutadans puguin dir la seva sobre Europa, contribuint a formar una ciutadania activa.