Europe Direct Tarragona (EDTgn) ha cedit la imatge d’una de les activitats que estava previst presentar aquesta primavera, el joc ‘Un viatge per Europa’, per a una iniciativa conjunta dins la xarxa dels centres d’informació Europe Direct (ED) de tot l’Estat, coordinada per la Representació Permanent de la Comissió Europea a Espanya.

Es tracta d’un joc online al qual es podrà jugar a través de les xarxes socials de 24 de les oficines ED de tot l’Estat, entre els quals EDTgn. S’han elaborat 35 preguntes sobre diferents assumptes de la Unió Europea (UE): medi ambient, política, història, protecció animal, drets…

L’objectiu de la iniciativa és oferir un major coneixement de la UE a la ciutadania, a través d’una activitat amena amb la qual, a més, la xarxa d’EDs vol reivindicar i posar en valor els principis fundacionals de la Unió:Ciutadania, Solidaritat, Dignitat, Igualtat, Llibertat i Justícia, més necessaris que mai en un moment de dificultatcom el que estem vivint amb el coronavirus.

Fins a 16 dels centres EDs realitzaran el concurs amb l’etiqueta #EuropaEnCasa a través del seu perfil Instagram; i 8 el llançaran a través del seu Twitter. En el cas d’EDTgn, optarem per la nostra pàgina d’Instagram @europedirecttgn  on puntualment anem publicant informació d’interès i de les nostres activitats.

Participa! Dinàmica del joc
Així, a partir del dilluns 27 d’abril i fins al dimecres 6 de maig, cada un dels centres ED participants llançarà dues preguntes a través dels seus stories d’instagram, una a les 11 hores del matí i l’altra a les 7 de la tarda. Els responsables de l’oficina monitoritzaran les respostes. Al ser una iniciativa compartida, cada dia serà un dels EDs el responsable de llançar la pregunta del concurs; la resta la compartiran etiquetant el centre responsable de llançar-la aquella jornada.

Els requisits per participar-hi són: tenir un perfil a la xarxa social on participem al concurs, ser seguidor de la pàgina de la Comissió Europea a Espanyai ser major d’edat. També us animem a seguir el perfil de la Comissió Europea a Barcelona, donant per fet que al d’EDTgn ja ens seguiu ;D

Les persones que més preguntes encertin durant més de dos dies consecutius guanyaran el concurs a nivell local. En el cas que hi hagi més d’un perfil guanyador farem un sorteig a través del nostre perfil, ja que el guanyador de Tarragona optarà a una ronda de preguntes final amb la resta de guanyadors locals de l’Estat, i l’oportunitat de guanyar un viatge a Brussel·les, un cop es pugi tornar a viatjar, per a quatre persones. Aquesta final se celebrarà el dia 9 de maig, dia d’Europa, a través de la plataforma Kahoot, i es tindrà en compte el percentatge d’encerts però també la velocitat de resposta. Us animeu??

El joc d’EDTgn, una de les activitats per les escoles de Tarragona
La imatge d’aquest concurs és el tauler del joc que EDTgn havia creat per presentar aquesta primavera com una nova activitat de les que ja venim oferint des de fa anys a les escoles, instituts i centres universitaris de Tarragona.

En concret, el joc s’ha incorporat als recursos que tenim a disposició de la comunitat educativa, entre els quals també hi podeu trobar xerrades adaptades a l’edat dels participants; el joc de l’oca Tira el dau i descobreix Europa; espectacles i dinamitzacions d’Ateneu l’Europeu que ens ajuda a conèixer els valors fundacionals de la UE; la Simulació del Parlament Europeu que fa anys es fa amb la Universitat Rovira i Virgili i que també aquesta primavera teníem previst presentar la versió adaptada per alumnes de Primària, Secundària i Batxillerat; i la celebració del Dia d’Europa el 9 de maig, entre d’altres. Us convidem a fer un tomb per la nostra web per descobrir els detalls de la nostra activitat aquí.

Tot plegat per apropar-nos Europa a la ciutadania, participant, promovent i col·laborant amb aquells ciutadans i institucions del territori que treballen amb els recursos i oportunitats que ofereix la Unió als ciutadans europeus, que és la nostra missió al territori com a centre d’informació de la xarxa europea d’Europe Direct.

Tota la informació de l’activitat ‘Un viatge per Europa’, de la qual sorgeix la iniciativa dels centres EDs de tot l’Estat, en aquest enllaç