L’àrea Didàctica de Ciències Socials de la Facultat d’Educació i Psicologia de la URV i Europe Direct Tarragona han plantejat a un grup d’alumnes d’aquests estudis aportar propostes per millorar l’Europa on vivim. I per posar en context a tots els participants, l’activitat ha començat amb una xerrada de la responsable d’Europe Direct Tarragona, Marta Domènech que ha explicat “què és Europa i com l’ensenyem”.

Acompanyats d’alumnes de 1r BAT de l’Escola La Salle Tarragona, han pogut assistir a la representació de “La idea d’Europa”, un monòleg dirigit i interpretat per Òscar Intente, inspirat en una conferència de George Steiner, un dels pensadors més reconeguts del vell continent. Aquesta obra pretén interpel·lar l’espectador sobre la seva identitat, sobre el fet de ser europeu i sobre el pes de la història i la cultura europees.

Tot passa en un ambient de cafè que es converteix en un espai de debat, amb diaris, escacs, reflexions, trobades…  L’obra gira al voltant dels principis i valors europeus i tot plegat acaba sent una àgora i un embrió de revolucions que porta als estudiants al debat.

La il·lustradora Clara-Tanit Arqué ha estat l’encarregada de fer la relatoria gràfica del debat i recollir totes les aportacions fetes durant el mateix.

Aquesta activitat ha servit per a parlar de la Conferència sobre el Futur d’Europa que ofereix una oportunitat única perquè els ciutadans europeus debatin sobre els reptes i les prioritats d’Europa. El Parlament Europeu, el Consell i la Comissió Europea s’han compromès a escoltar els ciutadans europeus i a donar seguiment, en el seu àmbit de competència respectiu, a les recomanacions formulades. S’espera que, a la primavera del 2022 com a molt tard, la Conferència arribi a unes conclusions i aporti orientacions sobre el futur d’Europa.

Per estar al cas de l’actualitat d’EDTGN, l’oficina disposa d’una pàgina web: europedirect.tarragona.cat i perfils a les xarxes socials: Twitter, Instagram i Facebook.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *