L’eurodiputat Jordi Solé, del grup dels Verds/Aliança Lliure Europea, ha conversat amb alumnes de centres de Tarragona.

L’eurodiputat Jordi Solé, del grup dels Verds/Aliança Lliure Europea, ha conversat amb alumnes de centres de Tarragona aprofitant la inauguració de l’exposició “Què és per a tu Europa?”. En aquesta trobada han participat alumnes de 1r de BATX que cursen l’assignatura Història del Món Contemporani de l’Institut Tarragona i de 2n de BATX de l’Escola Vedruna.

En el marc d’un projecte cofinançat pel Parlament Europeu, la Fundació Catalunya Europa ha organitzant una exposició de fotografies de joves de segon cicle de secundària, batxillerat i cicles formatius que han participat al premi “Què és per a tu Europa?”. A través d’una foto amb títol havien d’expressar què és Europa. En total son una vintena de fotografies que es podran veure de manera itinerant per les 4 capitals, ja que hi ha estudiants de tot el territori català. L’exposició es podrà visitar a l’espai Kesse fins al 13 de novembre.

En la inauguració, el conseller d’Educació, Ocupació, Desenvolupament Econòmic i memòria Històrica, Manel Castaño ha manifestat que és important que els joves estudiants puguin tenir contacte directe amb els representants polítics. Una afirmació que ha estat compartida pel professorat que ha assistir a l’acte.

L’eurodiputat, per la seva banda, ha assegurat que “Europa es un projecte necessari que hem de defensar cada dia i el jovent ho hauria de veure com a projecte engrescador”.

Jordi Solé s’ha referit també a les conseqüències de la decisió del Tribunal Constitucional de Polònia que ha dictaminat que el dret polonès està per sobre de l’europeu. En aquest sentit, ha estat contundent a l’afirmar que “el dret europeu cal defensar-lo perquè Europa és el lloc del món que millor ha sapigut combinar drets i llibertats, progrés econòmic i justícia social”.

Després de la conversa amb l’eurodiputat els alumnes han visitat l’exposició.

Aquesta trobada ha servit també per a explicar als joves que des del Parlament Europeu s’està promovent la participació de tota la ciutadania a la Conferència sobre el Futur d’Europa que ofereix una oportunitat única perquè els ciutadans europeus debatin sobre els reptes i les prioritats d’Europa. Sigui quin sigui la seva procedència o ocupació.

És el fòrum per reflexionar sobre el rumb que volem que agafi la Unió Europea. El Parlament Europeu, el Consell i la Comissió Europea s’han compromès a escoltar els ciutadans europeus i a donar seguiment, en el seu respectiu àmbit de competència, a les recomanacions formulades. S’espera que, a la primavera de 2022 com a molt tard, la Conferència aprovi unes conclusions i aporti orientacions sobre el futur d’Europa

Per estar al cas de l’actualitat d’EDTGN, l’oficina disposa d’una pàgina web: europedirect.tarragona.cat i perfils a les xarxes socials: Twitter, Instagram i Facebook.